Hírek

2017.02.14. 19:55

Bűnmegelőzésről gyerekeknek

Mezőfalva - A Petőfi Sándor Általános Iskolában a hetedik és a nyolcadik évfolyamos tanulók egy-egy rendhagyó tanóra keretén belül ismerkedhettek a szabálysértések és bűncselekmények fajtáival, valamint a bűnügyi fogalmakkal.

Horváth László

A rendhagyó tanóra célja a fiatalok bűnözéssel kapcsolatos ismereteinek bővítése, és a bűnmegelőzés - kaptuk az információt Horváth Lászlónétól, a mezőfalvai Petőfi iskola igazgatóhelyettesétől.

Körmendi János a büntethetőségről is beszélt - hasznos lehet Fotó: Horváth László

Körmendi János rendőr százados, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ifjúságvédelmi és bűnmegelőzési tanácsadója kivetítőn is szemléltetett előadásában beszélt az életkori sajátosságokról, a büntethetőségről, szabálysértések, bűncselekmények fogalmáról. Konkrét példákat említve kitért a bűncselekmények legjellemzőbb kategóriáira, és kiemelten felhívta a figyelmet az ifjúságot leginkább érintő internetes, vagy közösségi médiában rejlő veszélyekre is. Az interaktív előadáson megismert és hallott gondolatokat remélhetőleg minél több gyerek tudja majd hasznosítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!