Hírek

2017.06.28. 16:15

Cunami és földrengés után mentőakció - Portugáliában is helyt álltak a dunaújvárosi tűzoltók

A HUNOR hivatalos mentőszervezet tagjaként három újvárosi tűzoltó - Jákli Péter törzsőrmester, Bauer Ákos főhadnagy és Székely Zoltán százados - is részt vett azon a nagyszabású mentőgyakorlaton, amelyet Portugáliában rendeztek.

Gallai Péter

Az ott használt eszközöket és speciális sátrakat tegnap a Dunaferr középiskolás diákjai és megismerhették, a Szalki-szigeti kempingben rendezett gyakorlat keretében.

- Ezek a padlózattal rendelkező, maximum 16 fő befogadóképes, speciális sátrak is segítették a portugáliai tesztbevetésen a magyar kontingens munkáját. A HUNOR szervezet vezetőjével, Jackovics Péter alezredessel egyeztetve e sátrakat takarítottuk ki a Dunaferr középiskola diákjainak és a DVG Zrt. szakembereinek segítségével a Szalki-szigeten - mondta el lapunknak Orosz Csaba tűzoltóparancsnok.

A már említett portugáliai gyakorlaton ott volt Székely Zoltán százados is.

- Négy napon át dolgoztunk egy nemzetközi csapat részeként Európa egyik legjobb, direkt ilyen bevetésekre kiépített pályáján. A feladatunk az volt, hogy többszörösen nehéz szituációban - cunamit követő földrengés után - kellett hatékonyan, minél gyorsabban megszerveznünk és végrehajtanunk a mentési feladatokat. A munkánkat magyar kutyás mentőalakulat és mentős csoport is segítette. Komoly erőpróba volt ez a résztvevőknek, de élveztük, hogy egy nemzetközi csapat részeként dolgozhatunk és tanulhatunk. Portugáliában is sok tapasztalatot szereztünk, amiket a napi munkában tudunk majd hasznosítani - fogalmazott Székely Zoltán tűzoltó százados.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!