Hírek

2016.11.24. 20:20

Dal, méz és egészség

Dunaújváros - A szokásos évfolyamkoncertre gyűltek össze csütörtök délután a Móricz iskola tornatermében a diákok.

Balla Tibor

Egészen pontosan a 3/b, a 4/a és a két hatodik osztály tanulói, no meg természetesen a szülők, nagyszülők, rokonok, hogy meghallgassák, mit is tanultak eddig a csemeték. Az idei három évfolyamkoncert közül ez volt az első, amikor megmutathatták magukat. A népviseletbe öltözött kicsik népdalokat énekeltek, furulyáztak, népi játékokat adtak elő, a nagyok pedig a tananyagnak megfelelően a bécsi klasszikus dalokat énekeltek.

A hatodikosok összevont kórusa Fazekas Andrea vezényletével adott elő a tananyagnak megfelelően bécsi klasszikusokat Fotó: Ady Géza

Ugyancsak a csütörtöki, témanapon tartották az úgynevezett ,,mézcsorgató" programot is a Móricz iskolában, amelyen a gyerekek megismerkedhettek a méhek, a méhcsaládok életével, a méz szerepével, annak fontosságával.

A pénteki napra is maradt program. Az egészséges táplálkozásról, a fogak védelméről tart előadást az alsó tagozatosoknak a délután folyamán Móricz Károlyné, az iskola pedagógusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!