Hírek

2013.03.28. 21:12

Díjátadó a HÍD egyesület közgyűlésén

Az 1995-ben alakult HÍD Dunaújváros és Környéke Egyesület csütörtökön délután a főiskola Semmelweis utcai Kék Szalonjában rendezte meg évzáró és évindító közgyűlését.

Pekarek János

Az elnök, Rauf Pál megnyitója után dr. Dorkota Lajos, a Fejér Megyei Kormányhivatal  vezetője, országgyűlési képviselő mondott köszöntő beszédet.

Ebben utalt arra az együttműködési kényszerre, amely kormányzási periódusoktól függetlenül jellemezte az egyesület és a hatalmon lévők munkáját a város és a térség érdekében. Megjegyezte, hogy bár a szervezet nevében szereplő híd már megvalósult, ám az egyesületnek ma is hasonló gondokkal kell szembenéznie, mint megalakulása idején. Mégpedig a világgazdasági válság és a Dunaferr bizonytalan helyzete miatt.

A HÍD Dunaújváros és Környéke Egyesület plaketteket és okleveleket adott át a közgyűlésén (Fotó: Vohlmann György)

A kormányhivatal vezetője hangsúlyozta: másfél évvel ezelőtt ezért alkották meg közösen a Nemzeti Együttműködés Térségi Programját Dunaújvárosban. Kijelentette: a következő időszak legfontosabb követelménye: az összefogás!

A gyűlés kitüntetésekkel folytatódott. A díjakat Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt., Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. cégvezetője, Dorkota Lajos, Rauf Pál, András István,  a főiskola rektora, Rohonczi Sándor és Galambos Dénes, a HÍD Egyesület titkárai adták át.

A díjazottak: Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere, Kroó Iván, az ISD Dunaferr Zrt. igazgatósági tagja, Rechnitzer János, a Széchenyi egyetem rektorhelyettese (plakettek). Suha Zoltánné és Szilágyiné Kárpáti Éva, az egyesület klubvezetői (oklevelek).

 

Az összejövetelen többek között dr. Rechnitzer János  tartott előadást az integrált helyi térségfejlesztő programokról.  Mint mondta,  az unió 2014-20 között új fejlesztési modell szerint fog működni. Ez a területi forrásokra épül, keresi a helyi tőkét és a belső összefüggéseket. Azok a térségek járnak majd jól, akik erre felkészültek! Így például Dunaújváros. Azért is, mivel a fejlesztés hangsúly a régióról a városokra helyeződik át. Ám a területfejlesztésben  megerősödnek a megyék is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!