Hírek

2013.02.20. 18:10

E-felvételi helyben is

Dunaújváros - A Kormányablakban, ügyfélkapun keresztül is bárki beadhatja jelentkezését felsőoktatási intézményekbe. Jelentkezési határidő március 1.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Vohlmann György

Az ország huszonkilenc kormányablakában, így Dunaújvárosban  a Csillagház első emeletén, a földhivatalnál  is reggel nyolc és este nyolc óra között várják az ügyintézők mindazokat, akik élni szeretnének az online jelentkezés lehetőségével. A leendő főiskolások és egyetemisták közül egyre többen  veszik igénybe az elektronikus jelentkezést. Egyszerű, kényelmes, gyors és kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban vétenek.

Az online jelentkezéshez ügyfélkapu regisztrációra van  szükség, amelyet a  kormányablakokban lehet igényelni, de a regisztráció után is részletes tájékoztatást adnak az ügyintézők. Elektronikusan tehát nem lehet hibázni: a dunaújvárosi  kormányablaknál két ügyintéző foglalkozik folyamatosan az ügyfelekkel, a harmadik a kezük alá dolgozik. A  munkatársak segítenek kitölteni az űrlapot, feltölteni az előírt dokumentumokat, és a jelentkezés ügyfélkapun keresztül  történő hitelesítésében is. Így akár fél óra alatt elintézhető a felvételi jelentkezés, amelyet az Országos Felsőoktatási Információs Központ azonnal  fogad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!