Hírek

2016.07.20. 18:50

Beszélgetés a Megadeth zenekar gitárosával, Kiko Loureiro-val

Dunaújváros - A múlt héten zárt Rockmaratonon lépett volna fel a heavy metál színtér egy klasszikusnak számító zenekara, a Megadeth. A végül meghiúsult buli előtt az együttes gitárosával, a brazil származású Kiko Loureiro-val beszélgettünk.

Balla Tibor

- Évtizedek óta a metálszintér egyik legnépszerűbb zenekara a Megadeth. Mi a titok?

- Tény, hogy egyfajta különleges legenda öleli körbe a zenekart, ám úgy látom, hogy az őszinte erő és lendület az, ami a mai napig vonzó a rajongók számára. Számomra varázslatos érzés, hogy ebben a fantasztikus együttesben játszhatok és velük turnézhatok.

Közel nyolcezer rajongó várta, hogy a Rockmaratonon fellépjen a világhírű Megadeth zenekar. Az együttes a történtek után a soros két fellépését is lemondta, majd visszarepültek az Egyesült Államokba. Kis képünkön a DH-nak nyilatkozó Kiko Loureiro

- Az évek, évtizedek során számos tagcsere történt a zenekarban. Fiatal gitárosként sok Megadeth-t hallgattál?

- Őszintén szólva arra nem emlékszem, hogy lett-e volna Megadeth poszter a szobám falán, ám természetesen ismertem és hallgattam az együttes méltán népszerű számait. Azzal, hogy ma ebben a remek együttesben játszhatok, egy nagy álmom vált valóra. Bízom benne, hogy mindez érződik a fellépéseinken is. A következő években szeretnénk sok örömet szerezni a rajongóinknak. (Az interjú előtt jött a hír, hogy az együttes basszusgitárosa sajnálatos balesetet szenvedett. Kiko lapunk kérdésre ekkor úgy nyilatkozott: nagyon bízik benne, hogy nem marad majd el a koncert - a szerk.)

- Mire számíthatnak a rajongók a Megadethtől a közeljövőben?

- A most zajló turnén a legfrissebb lemezről is számos nótát játszunk, ám a természetesen folyamatosan dolgozunk az új dalokon is. Elég sűrű a program, szeretnénk minden koncerten jól teljesíteni, hiszen ezért (is) csináljuk az egészet.

(A Dunaújvárosi Hírlapnak adott interjújában Kiko méltatta a Rockmaraton fesztivált és üdvözölte a magyarországi rajongókat. A Megadeth elmaradt koncertje végül országos hír lett. Az együttes frontembere, Dave Mustaine főként a szervezőket okolta a történtekért, míg a szervezők szerint a zenekarvezető és a turnémenedszer hozzáállásán dőlt el, hogy a koncert elmaradt.)

Újabb igazság a lemondott koncertről

Sokféle híresztelés kering az interneten a Megadeth-koncert lemondásának körülményeiről. A Recorder blogon hétfőn megjelent a történet Jakab Zoltán produkciós vezető szemszögéből eddig nem ismert részletekkel.

Jakab Zoltán mondatain nem változtattunk, viszont terjedelmi okból szerkesztettük.„Produkciós vezetőként (azaz az összes nemzetközi fellépő minden ügyes-bajos dolgát összefogó, a dolgozókat levezénylő, velük minden apró részletről egyeztető mindenesként)... én voltam az, akit behívtak az öltözőbe és velem közölték a hírt, négyen voltunk ott, a turnémenedzser, a produkciós menedzser, Mustaine és én. Higgadt és kedves volt. Amerikai módra lapogatott, brotherezett és sajnálkozott. Kamu volt az egész.Ahogy az Index interjú is, hiszen Mustaine hazudott Sixxnek, amelyet szerencsére biztonsági kamerák felvételei bizonyítanak majd, ha arra kerül sor. Szó sem volt sötétségről, sárról. Ellefson miután interjúkat adott, csatlakozni szeretett volna a már vacsorázó társaihoz, integetve és rohanva maga alá fordult a lába és eltört a lábközépcsontja. A segítségére siető kollégákkal közölte, hogy az ő hülyesége volt ...

Szó sincs arról, hogy a szakáccsal beszélgetett volna egy seregnyi ember, hiszen teljesen lezártuk a cateringet, hogy a hirtelen haragjáról és irracionális viselkedéséről ismert Mustaine-t nehogy bármi olyan hatás érje, amire bepöccen.Abban is biztos vagyok, hogy a lábtörés nem ok volt, hanem magyarázat, a mai napig nem tudjuk, hogy Mustaine mitől borult el, de az is biztos, hogy miközben hajtottak volna el a kocsikkal, Ellefson (aki végig jókedvű volt és még ő érezte szarul magát mindenki helyett) kiugrott a kocsiból féllábon és kiabált Mustaine-nek, hogy „Dave, let’s do this”, de Mustaine hajthatatlan volt és több alkalommal is az ülésén keresztül hátbarúgta a sofőrjét, kiabálva, hogy induljanak már el.

A sztori maga ennyi és nem több.... egy 18 órás műszak végén mi, a háttércsapat ... megtörve álltunk ott, mert hatalmasat mentünk együtt úgy, hogy mi akkor is megkapjuk a fizetésünk, ha van, ha nincs Megadeth, de annyira magunkénak éreztük a napot, hogy ez mindannyiunk veresége volt. Abban az érzelmi és idegi állapotban hiába is esett Varga Zoltán főszervező túlzásokba a színpadon, képtelen vagyok hibáztatni őt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!