Hírek

2016.05.01. 18:00

Nemzetközi e-autó verseny: egy szakaszt megnyertünk

Dunaújváros - Megnyerte az E-Tour Europe nemzetközi e-autó verseny első szakaszát a Dunaújvárosi Egyetem és a Magyar Elektromobilitás Szövetség Hungarian E-Dream Team elnevezésű csapata.

Balla Tibor

A rajt előtt Münchenben részt vettek egy egésznapos elektromobilitási napon pénteken, ahol az elektromos autózás előnyeit népszerűsítették. Ilyenen minden állomáson számíthatnak, hiszen 125 kiállító mutatja be termékeit és megoldásait az elektromos autózásban. A valós rajtra csak szombaton délben került sor, a C0-ás kategóriában, amibe az ő Teslájuk tartozik. Az első szakasz, amelynek végállomása Stuttgart volt, viszonylag rövidnek számított a maga alig kétszáz kilométerével. Ezt a szakaszt sikerült megnyernie az Arnold Miklós, Halasi Zoltán pilótapárosnak. Vasánnap délelőtt rajtolt el a második, közel 350 kilométeres szakasz versenye. A magyar csapat számára egy kicsit hosszabb is volt, el kellett menniük egy-egy töltőállomáshoz, mivel ma azt próbálták ki, mi történik, ha nem spórolnak az energiával, hanem tempóban közlekednek. Az estét ismét egy parkolóban, egy kiállításon töltötték Luxemburgban, ami ismét alaposan elfárasztotta őket. Ma reggel elrajtoltak a harmadik szakaszra, este már az Eiffel torony tövében állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!