Hírek

2014.04.04. 18:40

Egymás ellen, megosztva - Illéssy István a kampányról, politikáról

Dunaújváros - Bejelentése szerint utolsó kampányát zárta le pénteken az LMP színeiben mandátumért harcba szálló Illéssy István.

Munkácsi Imre

A város huszonnégy évvel ezelőtt első szabadon megválasztott országgyűlési képviselője választási esélylatolgatás helyett már papírra vetett gondolatokkal fogadta a sajtótájékoztatóján megjelenteket. Illéssy István szerint ugyanis: A frontvonalak látszólag a kormányon levők és a kormányváltók között húzódnak, pedig egymás nélkül létezni sem tudnak. Rég kiegyeztek a hátunk mögött... Nagytőkéseik lezsírozzák egymás között az üzleteket, a politikusok végrehajtják. A cirkuszt persze működtetni kell, hogy elterelődjön a figyelem az igazán lényeges dolgokról.

A magyar politikai elit megmérettetett és könnyűnek találtatott. Végletekig megosztotta és egymás ellen uszította a magyar társadalmat, egyébként ez a könnyebb út. A nehezebb: igazságosabb társadalmi modellt kidolgozni és működtetni, amely felemeli a társadalmat, együtt és egyénenként, mert csökkenti a szegények és gazdagok közti különbséget, mérsékli az otthonról hozott esélykülönbségeket, egyenlő feltételeket teremt az emberek boldogulásához.

Ahogy a láz betegséget jelez, úgy mutatja a társadalom működésének bajait a korrupció, a közpénzek felelőtlen herdálása, a rossz döntések következménynélkülisége. Esett-e egyetlen szó a kampányban, a nagypártok által irányított önkormányzat áldásos működéséről? A felelős Magyar Kormány Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatától 16,5 milliárd forint adósságot vállalt át, vizsgálat és következmény nélkül. Természetesen fizetni nekünk kell! Az összeg dunaújvárosi választópolgáronként 500 ezer forintot jelent. Az adósság legnagyobb tételei: élményfürdő beruházás (MSZP), gázmotoros erőművásárlás (FIDESZ), 8,5 milliárd forint értékű, deviza alapú kötvénykibocsátás (MSZP-FIDESZ). A zárójelben lévő nevek a döntést megszavazók pártállását jelenti. Nincs mit egymás szemére vetniük!

Hát ennyit a kampány hangulatához. Sose engedjék, hogy a politikust a szándék minősítse, csakis az eredmény! Az eredményt pedig önmagukon és közvetlen környezetükön mérjék. Amíg nem hiszik el, hogy lehet ez másképp, vagyis lehet más a politika, addig így is marad. Bízzanak magukban! Hozzanak felelős döntést! Szavazzanak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!