Hírek

2013.10.07. 20:18

Együtt gyalogoltak

Kulcs – Nagyik, szülők és gyerek rótták a település utcáit vasárnap délelőtt. Gyalogló nap volt.

Körmendi Erzsébet

A Világ Gyalogló Naphoz kapcsolódóan Rácalmáson is nagy túra lesz jövő vasárnap délután három órától. Kulcson viszont múlt vasárnap buzdította a Kulcsiak Baráti Köre és a Vöröskereszt a helybélieket egészséges életre, mozgásra. A népszerű sétaprogram tízéves múltra tekint vissza. Ezúttal közel hatvanan gyülekeztek a Faluház előtt, idősek, középkorúak és gyerekek vágtak neki a hatkilométeres falufelfedező túrának.

A Kulcsi Baráti Kör Egyesület és a Carpe diem Alapítvány égisze alatt működő Vöröskereszt alapszervezet idei gyalogtúráján közel hatvanan voltak vasárnap.



– Tízéves hagyomány már, hogy a KUBAK, a vöröskeresztesekkel karöltve megszervezi a kulcsi gyaloglónapot, mert egyetértünk a Világ Gyalogló Nap szellemiségével, és valójában ahhoz a megmozduláshoz csatlakoztunk mi is. Körülbelül hat kilométeres távot teszünk meg ma délelőtt a községben, út közben ismerkedünk lakóhelyünkkel, a végén a helyi pizzéria forró teával és egy szelet pizzával várja a résztvevőket – mondta Oberrecht Tamás, az egyesület elnöke a vasárnap reggeli rajtnál. 





– Nagyon örülünk, hogy idén is ennyien eljöttek és ilyen sok a gyerek. Két éve volt a csúcs létszám, akkor százhúszan gyalogoltunk. Az alapítványhoz tartozók kedves kis ajándékokat készítettek, és zsákbamacska is lesz, így mindenki ajándékkal térhet haza – tette hozzá Kaiserné Gödöny Erzsébet, a Vöröskereszt helyi vezetője. A legnagyobb ajándék a remek társaságban, jó levegőn eltöltött néhány óra az egészség jegyében, ami a célja e napnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!