Hírek

2013.01.24. 17:31

Elvi okokból nem támogatta a közgyűlés Nagy Zoltán kapitányi kinevezését

Dunaújváros - Beigazolódott, amit korábban rebesgettek: a közgyűlés nem támogatta Nagy Zoltán kinevezését a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Kapitányságának élére. Elvi kérdés volt...

Fotó: Lázár Zsolt

A jobbikos Pintér Tamás megalázónak nevezte a helyzetet, amely Dunaújváros december elsejével megbízott rendőrkapitánya, Nagy Zoltán kinevezése körül kialakult az utóbbi hetekben. Cserna Gábor  magyarázattal szolgált. Máig nem tudják, miért menesztették Budavári Árpádot - aki kiváló kapitány volt - tavaly szeptemberben. Nagy Zoltán megbízásakor, decemberben sem egyeztettek az önkormányzattal. Cserna felhívta erre Pintér Sándor belügyminiszter figyelmét a parlamentben, aki visszahívást ígért másnapra. Azóta sem telefonált  pedig  a polgármester választ várt...

Mivel a felsőbb rendőrségi körök kihagyták az önkormányzat vezetőit a korábbi döntésekből, és nem is magyarázták meg azokat - a mostani kapitányi kinevezés elvi kérdéssé vált. Cserna Gábor szavaiból kiderült, hogy mélységesen nem ért egyet azzal, hogy Nagy Zoltán szakmai munkájának minősítése bekerült a határozati javaslatba, sajnálja, hogy ezzel kellemetlen helyzetbe hoztak egy ezredest. Ám kitartanak az elvi döntés mellett:  a Fidesz nem támogatja kapitányi kinevezését, hangsúlyozta a polgármester.

Nagy Zoltánt megtépázták a történtek. Információink szerint korábban fontolgatta, hogy visszalép, ha a közgyűlés nem támogatja  ami bekövetkezett , most viszont úgy tudjuk, már ő is dafke ellenlépés felé hajlik, amennyiben mindezek ellenére  továbbra is élvezi felettesei bizalmát, és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó többi településen egyetértenek kapitányi kinevezésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!