Hírek

2013.10.02. 12:40

43 éve ballagtak az általánosból

Nagykarácsony - Tanár úr, jelentem! mondták utoljára 1970-ben a Vörösmarty Mihály Általános iskolában Grabarics Sándor osztályfőnök diákjai.

Rankasz Brigitta

Negyvenhárom év telt el a ˙70-ben végzettek ballagása óta, repültek az évek, jöttek a hírek, heten már nincsenek köztük Sanyi bácsitól is búcsúztak .

Papp László azt mondja, akkor többen beszélgettek, úgy döntöttek nem várnak kerek évfordulóra. Laci azonnal el is kezdte a szervezést, s a harminchárom diákból tizenketten voltak ott szombaton délután az osztálytalálkozón. Kicsit szomorúan vették tudomásul, hogy sok a hiányzó.

Ott volt viszont Budai Éva tanárnő, aki fiatalos hévvel, pontos aprólékossággal emlékezett millió történetre. Nyuli Ferenc tanár úr pedig máig az iskola mellett lakik.

A szél sokfelé szórta a szél a csapatot. Többen már letöltötték a negyven évet a munkában és nyugdíjas nagymamák, nagypapák. Nosztalgiázva nézegették a régi fényképek sokaságát, idézték fel a csínyeket, diákszerelmeket. Az iskola épületét végigjárták, a kedvenc tantermekben elidőztek. Majd étteremben folytatódott a beszélgetés, jó vacsora mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!