Hírek

2013.01.25. 20:59

Érettségi előtti lét...

A Dunaújváros Sportcsarnokban rendezték meg pénteken este és éjjel a Rudas középiskola végzős diákjainak szalagavató bálját.

Öt osztály összesen 132 tanulójának ruhájára került fel ünnepélyes körülmények között a díszes megkülönböztető jelzés. A végzősöket osztályfőnökeik: Mizerák Eszter, Szabó Sándor, Orbán Mária, Gloczné Behon Marianna és Mayer Tamásné  vezették be a sportcsarnok feldíszített nagytermébe. A díszleten már csütörtöktől kezdve dolgoztak a Rudas tanárai, diákjai, szakemberei.

 

 

 

Idén is a Rudas középiskola végzősei zárták a szalagavató bálok sorát: pénteken este a Dunaújváros Sportcsarnokban tűzték fel öt osztály 132 tanulójára a végzősöknek járó szalagot. Képünkön Nagy Márk Olivér és Sümegi Szilvia elbűvölő táncának egy kiragadott pillanata (Fotó: Anda Fábián)


A szalagavató ünnepség a végzős osztályok válogatott diákjai által előadott klasszikus táncokkal kezdődött. Négy keringőt és egy tangót élvezhetett így végig  a népes közönség.

 



Az ünnepség kezdetén a Himnuszt Kiss Anica, az egyik végzős osztály tagja énekelte. 

Egyébként (formabontó módon) az ünnepi műsort sem a búcsúztató, hanem a búcsúzó diákok adták, Kurucz Gergely tanár úr rendezésében: Márai idézet, könnyűzene és táncok szerepeltek az összeállításban.

 



A szalagavatón Szemenyei István, a Rudas igazgatója mondott ünnepi beszédet. Az is szokatlan fordulat volt, hogy a végzősöknek szóló  mondandóját nem klasszikus idézettel, hanem egy kortárs rapper  kissé átértelmezett soraival kezdte: Kicsikét szűk a Rudas nektek,/Kerestétek benne a helyetek,/ Nem látjátok tisztán a holnapot, /De ebbe azért még nem kell belehalnotok..."Az igazgató megjegyezte: a szalagavató olyan  misztikus ünnep, amire talán jobban készül mindenki, mint az érettségire. Az ünnepség a sportcsarnok kistermében rendezett vacsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!