Hírek

2015.08.31. 18:53

Ez a tanév is egy mérföldkő, sok változást hoz a rácalmási iskola életébe

Rácalmás – Kiss József, a Jankovich Miklós Általános Iskola igazgatója köszöntötte a rácalmási diáksereget a tanévnyitó ünnepségen.

Körmendi Erzsébet

A rendezvényen részt vett Schrick István polgármester, dr. Györe Andrea jegyző, Szemere János katolikus plébános, a képviselőtestület több tagja. Őket külön is köszöntötte az intézmény vezetője, majd a 3. osztályosok rövid műsora adott kedves ízelítőt az iskolaéletből, amelybe a mai nappal visszazökkennek az eddig vakációzó diákok. A 33 első osztályos tanuló jelvényt kapott ajándékba, és Kiss József ünnepélyesen az iskola diákjaivá fogadta őket.

– Ez a tanév is egy mérföldkő, sok változást hoz iskolánk életében. Tapasztalhatták például már, hogy a tankönyvek kiosztása más formában történt, mint tavaly. A kötelező mindennapos testnevelés bevezetése idén már valamennyi évfolyamra vonatkozik, az erkölcstan tantárgy neve pedig etika lesz – említett néhány változást az intézményvezető. Bemutatta az új pedagógusokat is, és örömmel sorolta az iskolai fejlesztéseket.Díjátadások következtek. Baksa László Rácalmásért emlékplakettet vehetett át (őt később mutatjuk be.)

Győrfiné Nagy Eszternek nyugállományba vonulása alkalmából, 40 éven keresztül végzett kiemelkedő munkájáért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozza, az önkormányzat pedig a Rácalmás  Közszolgálatért” kitüntetéssel ismerte el a munkáját. Személyében fáradhatatlan, határozott pedagógust ismerhettek meg a rácalmásiak, aki a tanulóktól mindig igényességet, következetességet várt el. Munkáját a kompetenciamérések eredményei is igazolják, hiszen diákjai évente az országos átlag felett teljesítettek egy átlagos összetételű iskolában. A lemaradó tanulók felzárkóztatását is eredményesen végezte, és aktívan részt vett a szabadidős tevékenységek szervezésében, lebonyolításában. Kapus Istvánnak hatvan éves munkásság tanúbizonyságaként nyújtották át szeretettel a szegedi egyetem gyémántdiplomáját. Pályafutása során rengeteg helyen tanított: tanári hivatását szülővárosában, Kiskunfélegyházán és környékén kezdte el. Később Várpalotára, majd Nagykarácsonyba került. Itt ismerkedett meg feleségével – Zsuzsa nénivel – aki azóta is hű társa az életben. Rácalmásra 1964-ben kerültek, azóta ott élnek. Pista bácsi egyenes, őszinte ember, aki az igazáért mindig kiállt. A szülők szerették és tisztelték. Tudott fegyelmet tartani, ezért szívesen bízták rá a nehezebb osztályokat is. Diákjaival sokat kirándult, táborokat is szervezett nekik, és a sportéletből is aktívan kivette a részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!