Hírek

2013.04.13. 13:10

Fa és virág minden kisgyermeknek Baracson

Baracs - Mostantól minden baracsi kisgyermeknek saját fája lesz a horgásztó partján. Hetvenöt csemetét ültettek el a szülők, a horgászok pedig takarítottak április 13-án, szombaton délelőtt.

Körmendi Erzsébet

Szárszó Lajos képviselő kezdeményezését a képviselőtestület egy emberként támogatta, így jött létre a gyermekfa-program, amelynek mostani nyitó rendezvényén a 2010 óta születettek fáit ültették el a szülők, nagyszülők a horgásztó partján. Mezeiné Kálló Szilvia saját kezűleg festett minden csemetéhez egy fa virágot, amelyre a gyermek neve, születési dátuma van felírva.

Nagy Istvánnak például remek ötletnek tartja a fatelepítést neki öt unokája van, és most hároméves Nagy Máté Tamás fáját ültették el. Várai Róbert polgármester szerint az így telepítendő fasor is szolgálja a célt, hogy a horgásztó igazi közösségi helye legyen a falunak, oda ne csak horgászok járjanak ki, hanem családok is pihenni, kikapcsolódni.

A helyi horgászegyesület tagjai közül mintegy ötvenen a faültetők mellett szorgoskodtak szombat délelőtt. Szezon előtti nagy rendrakás volt: füvet nyírtak, levágták és összegyűjtötték az elszáradt nádat a tó partján.

Címkék#Baracs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!