Hírek

2015.09.02. 12:59

Kicserélik az elkorhadt ivóvíz gerincvezetéket az Öreghegyi utcában

Dunaújváros - Nagyjából másfél éve tervezi a DVCSH Kft., hogy kicseréli az Öreghegyi utcában rendszeresen meghibásodó ivóvíz vezetéket.

Körmendi Erzsébet

A DVCSH szakemberei nagyjából másfél hete vonultak fel a Pincesor aljában lévő Öreghegyi utcához. Az akkori felhőszakadás, esős idő kicsit hátráltatta a munkálatokat, ám amint a talajviszonyok engedték azonnal hozzákezdtek a régi vezeték eltávolításának, és az új vezeték fektetésének.

Az Öreghegyi utcában az úttest alatt van a régi, elkorhadt ivóvíz gerincvezeték, amit most kicseréltet a szolgáltató újra
Fotó: Ady Géza

Az Öreghegyi utcában lakóknak nagyon fontos ez a közműcsere. Az ott lakó Vász György panaszolta még a tavasszal, hogy úszott az egész udvara a legutóbbi csőtöréskor, és jócskán megdőlt a kerítését tartó támfal is az ingoványossá vált talajban. Nem szeretné, ha ez újra előfordulna! Pedig a talajmozgások miatt bármikor újra megadhatta volna magát az elöregedett, korhadt vezeték. Szerencsére nem történt baj azóta. És már nem is fog, hiszen az új, flexibilis gerincvezeték amit most lefektetnek ár bírja a földmozgást.

- Mintegy négyszáz-négyszázötven méter hosszban cseréljük ki a vízvezetéket. Nemcsak a Öreghegyi úton, hanem annak folytatásában a Tisza utcában egészen a hídig. Szakaszosan cseréljük a csöveket, hogy a közlekedést minél kisebb mértékben akadályozza a beruházás. Az Öreghegyin jelenthetett ez gondot, ahol az úttest alatt fut a vezeték, de minden szakasz után betemetjük a gödröt, hogy járható legyen a terület. A Tisza utcában pedig már az úttest szélét, a járdát érintik a munkálatok. Szeptember 30-ig szeretnénk befejezni, remélem semmi nem akadályoz majd bennünket - nyilatkozta lapunknak Nyalka László a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató Kft. műszaki igazgatója.

- Az önkormányzat szeretné helyreállíttatni az utat az Öreghegyi utcában, ami az utóbbi években már szinte járhatatlan volt. A szemétszállító jármű, a hókotró, a tűzoltó autó végig sem tudott menni rajta. De addig nem tudtunk semmit tenni, amíg az út alatt futó csővezeték nincs rendben - mondta a körzet önkormányzati képviselője, Hingyi László, aki nagyon örül annak, hogy a vízproblémák végre nyugvópontra jutnak ebben a lakóövezetben.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!