Hírek

2014.02.19. 19:10

Fiatal orvosokat díjazott a kórház

Dunaújváros - A Szent Pantaleon Kórház Tudományos Bizottsága minden évben pályázatot hirdet harmincöt év alatti doktorai körében.

Gallai Péter

Dr. Horváth Ágotának ítélték oda az első helyet

A beadott dolgozatok közül az első három helyezett szerzője pénzjutalomban részesül, a díjátadót szerdán rendezték meg a kórház auditóriumában.

Dr. Somorácz György főorvos, a bizottság elnöke köszöntőjében elmondta:

- A tudományos bizottság nem csak a tartalmi részét értékelte a pályamunkáknak, hanem a dokumentációt és a formai megjelenést is. Az, hogy a fiatal orvosok a munka dandárját végzik, és emellett még erre is időt és energiát fordítanak, csak dicséret illeti őket. A pályamunkák pedig nem csak nekik hoznak hasznot, hanem a gyakorlati betegellátásban is segítenek. Sok olyan vezető beosztású kolléga van közöttünk, aki szintén így kezdte a pályáját.

Majd a főorvos dr. Mészáros Lajos főigazgató segítségével átadta az elismeréseket, s mint mondta: az egyértelmű első helyezést dr. Horváth Ágota (általános sebészet) érdemelte ki, Segítség nyiroködémás lettem!? Limfödéma kezelése napjainkban című munkájáért.

A második dr. Szulik Éva (belgyógyászat, Gasztrointesztinális tumorok a számok tükrében), a harmadik pedig dr. Tirczka Zoltán (belgyógyászat, Hypopituitarizmus) lett. Oklevelet kapott a negyedikként végzett dr. Lakatos Viktória (belgyógyászat, Változások a felső endoszkópia területén tíz év távlatában).

Ezt követően a díjazottak a kollégáknak előadás keretében ismertették munkáikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!