Hírek

2012.11.26. 13:46

Földbérlet: várják a nyilatkozatot

Két héten belül nyilatkozniuk kell az önkormányzati földek eddigi haszonbérlőinek a további szándékukról, különben elveszítik az előbérleti jogukat.

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés decemberi ülésén döntött az önkormányzat tulajdonában lévő bérelhető földterületek haszonbérletbe adásának mértékéről és eljárási szabályairól. A testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a bérleti szerződéséket kösse meg 2013. január elsejétől ötéves időtartamra. A kertek és a művelés alól kivont területek négyzetméterenkénti bérleti díja hat forint évente. Az aktuális  díjat minden évben június 30-ig kell egy összegben befizetni az önkormányzat költségvetési elszámolási számlájára, a városüzemeltetési osztály által kiállított csekken.A bérelhető földterületek listáját november 26-án kifüggesztik a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján, ahol az érintettek és az érdeklődők  december 14-ig tanulmányozhatják a listát. Az előhaszonbérletre jogosultaknak két hetük - tizenöt munkanapjuk - lesz arra, hogy írásbeli nyilatkozatot tegyenek, ha ezt nem teszik meg határidőre, akkor azt az előhaszonbérleti jogról való lemondásnak tekinti az önkormányzat. A nyilatkozatot ki kell tölteni, aláírni és két tanúval hitelesíteni. Kitöltés után az irat leadható átvételi igazolás ellenében személyesen a városüzemeltetési és városfejlesztési osztályon. Postai kézbesítés esetén a tizenöt napos határidőt a postára adás napjától számítva veszik figyelembe az önkormányzat vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!