Hírek

2016.07.31. 05:24

Folytatódik István kezelése

Dunaújváros - Támogatottunk, Pecsét István újra jelentkezett Kínából. Jó és rossz hírekkel egyaránt.

Pekarek János

Kínában gyógykezelésen tartózkodó földink, Pecsét István, a város és környékének támogatottja szombaton arról tudósított minket, hogy a kantoni Fulda Tumorközpontban megkezdődött úgynevezett NK-sejtes terápiája, egy csövön át, amit a bal vénáján keresztül juttattak a májához.

Az első vizsgálatok szerint  a máj jól reagál a kezelésre.

Ám van rossz hír is. Azok a Magyarországon levett és raktározott szövettani minták, amelyeknek Kínába szállításáért István és segítői annyit dolgoztak: használhatatlanok! A tárolás során mutálódtak. Ezért augusztusban megpróbálnak CT-vezérelt biopsziával új mintákat venni István májának talán legérzékenyebb, alsó részéről.

Eddigi segítője, Kocsis Ádám augusztus elsején hazautazik. István felvette a kapcsolatot néhány Kínában élő magyarral, akik közül többen vállalták, hogy délelőtt és délután is, egymást váltva, segítenek neki az orvosokkal való folyamatos kommunikációban, emellett telefonos elérhetőséget is biztosítottak számára. Ezzel, reméli, sok költséget megtakaríthat.

Augusztus elején megpróbálkozik bekerülni a kínai médiába, esetét már kínai nyelven is feltöltötte az internetre - ám idegenként nagyon nehéz műsoridőhöz, lapfelülethez jutni Kínában.

Mindenkinek köszöni a támogatást, érzi a felé áradó szeretet és drukkolást, ismét leszögezte, hogy gyógyultan szeretne hazamenni.

Üzenetét a hagyományos bányászköszöntéssel fejezte be:

Jószerencsét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!