Hírek

2017.02.19. 17:22

Virág felépüléséért együtt gyűjt Előszállás és Daruszentmiklós

Sztárvendégeket igyekeznek megnyerni a nemes ügynek a jótékonysági est szervezői.

Pekarek János

Jótékonysági estet szerveznek az előszállásiak és a daruszentmiklósiak Barabás Virág javára. A tizenhat éves daruszentmiklósi kislányról többször írtunk lapunkban: ő az, aki két és fél éve szénmonoxid- mérgezést szenvedett otthona fürdőszobájában, elesett, beverte a fejét, és súlyos agysérülést szenvedett. Azóta mozgásában és beszédében súlyosan korlátozott – de az orvosok szerint megvan az esély felépülésére: hosszú, kitartó, kemény munkával, gyakorlással és különleges kezelésekkel.

A tervek szerint az előszállási művelődési házban április 13-án, az előszállási és a daruszentmiklósi közösség összefogásával rendezendő jótékonysági esten fellép a világhírű Princess hegedűtrió, Farkas Zsolti az Ének iskolájából, valamint bemutatkoznak a helyi büszkeségek is: az előszállási néptánccsoport, a mazsorettcsoport és Tóth Kriszta rocklady. Az este házigazdája Eper Márton lesz.

Barabás Virág gyógyulásában meghatározó lesz a hamarosan elkövetkező neurológiai kivizsgálás: ez dönt a további módokról
Fotó: Zsedrovits Enikő

A rendezvény teljes bevételét Barabás Virágnak ajánlották fel a résztvevők.

Addig sem marad azonban támogatás nélkül Virág és családja. Február 17-én a daruszentmiklósi iskola egyik tanterméből az előszállásiak amatőr színjátszó csoportja ismét előadta Arany János Fülemile című művéből írott színdarabjukat.

Méghozzá a már megszokottnak mondható nagy sikerrel - és az előadás bevételét valamint a szereplők és támogatóik gyűjtéséből származó, összesen több mint kétszázhatvanezer forintot ott adta át a taps után Barabásné Balog Krisztának, Virág édesanyjának Kerlang Ferencné, a gyűjtés szervezője. A gyógyításra összeadott pénzben benne volt egy korábbi retródiszkó bevétele, valamint az előszállási cukrászda több süteményvásárának bevétele is.

Virág a közeljövőben alapos neurológiai kivizsgáláson esik át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!