Hírek

2013.08.11. 17:49

Hatszázmillió a rácalmási partfalra

Rácalmás – Az önkormányzat ütemekre bontva stabilizálja a kisváros ófalui részének partfalát. A második ütemet zárják.

Körmendi Erzsébet

Ófalu partfal-stabilizálásának II/b. ütemével végzett a kivitelező. A záróesemény augusztus 12-én 17 órakor lesz a Jankovich-kúriában.

Rácalmáson a Duna felé lejtő agyagréteg felett elhelyezkedő lösz magas talajvízszintnél, erős áramló víznyomás hatására labilissá válik, könnyen elmozdul. A mozgások megakadályozása érdekében az önkormányzat komoly erőfeszítéseket tett az elmúlt évtizedekben.

A most befejeződött munkák keretében 200 méter hosszban valósult meg a partszakasz védelme a Kossuth Lajos, a Bajcsy utca, Deák tér, Bajcsy-Zs. utca, Hajós köz, Parti sétány, Szávó köz által határolt részen. A kivitelező egy év alatt készült el, a munkák bekerülési költsége meghaladta a 300 millió forintot. Az önkormányzat hasonlóan jelentős összeget nyert a folytatásra, a stabilizálás III. ütemére, a rác templom környékének mentesítésére. A befejezett és a tervezett munkákról lesz szó ma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!