Hírek

2014.05.18. 15:35

Munkásszövetkezetesek találkoztak, és nosztalgiáztak

Dunaújváros - A legendás elnök, Szabó Gyula hívó szavára gyűltek össze a DM, vagyis a Dunaújvárosi Munkásszövetkezetesek dolgozói.

Körmendi Erzsébet

A munkásszövetkezet egykori magja, mintegy százhúsz hajdani dolgozó találkozott szombaton a Béke étteremben. Huszonöt éve ment nyugdíjba Szabó Gyula, aki elnökként húsz éven át kormányozta a folyton megújuló és példásan gazdálkodó DM-hajót, amely kereskedelmi bástya volt hajdanán az elnököt köszöntötték virággal, kedves szavakkal. Balázs Zoltánné Ági volt a fő szervező, Oláhné Marika, Gelencsérné Piroska, Fodor Marika sokat segített neki a régi kollégák felkutatásában, Csada Erika pedig a dekorációban.

Az elnök visszaemlékezett az 1969-es kezdetekre: három ABC-vel és az akkor népszerű Sörkert vendéglővel indultak, ahol bajor királyi főhercegtől kapott licenc alapján mini sörgyárat is működtettek. Azután jöttek az újítások, az ország harmadik Skála áruháza, az S-Modell, a Tini Butik, a negyvennapos áruház, a szüreti vásárok, a delikátesz üzletek, a kilós ruházat... és még lehetne sorolni a sok újítást, munkát, amelyeket felidéztek szombaton, és amelyek országosan meghatározóvá tették a Dunaújvárosi Munkásszövetkezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!