Hírek

2017.01.18. 20:38

Irénke néni kedves, mosolygós szépkorúja városunknak

Dunaújváros - Tüneményes családanyával, Szakadáth Lászlóné Irénke nénivel gazdagodott a város szépkorúinak köre.

Körmendi Erzsébet

E cikk írója személyes indíttatásból, mint lánya, Zsóka egykori középiskolai osztálytársa, barátnője is szerette volna elmondani jókívánságait Irénke néninek. Legutóbb 2008-ban a gyémántlakodalmukról írhattunk a DH-ban. Most Cserna Gábort, Dunaújváros polgármesterét kísérhettük el, aki az önkormányzat nevében köszöntötte Irénke nénit 90. születésnapja alkalmából virággal és ajándékkosárral, valamint átadta az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök által küldött emléklapot is.

Családi körben a születésnapi köszöntőkor. Elöl az ünnepelt, Irénke néni. Mögötte a veje, Tóth László, az unokája Réka, ifjabb Tóth László és kisfia, a hat hónapos Olivér, Cserna Gábor polgármester, mellette a másik unoka, Zsófi, a lánya Zsóka és a fia, László Fotó: Ady Géza

A mindig mosolygós, kedves Irénke néni szerető családtagjai, fia, lánya, veje, unokái és dédunokája körében fogadta a köszöntést. Elmondta, a határszélen, Berettyóújfalun született és nőtt fel, ott végezte az elemi iskolát, és később ott is ment férjhez. Két gyermeke született (László fia és Zsóka lánya). Férje a mezőgazdaságban dolgozott, és az ötvenes évek elején - amikor arrafelé nagyon nehéz volt munkát találni - a költözés mellett döntött a család. Akkor kerültek a városba, Laci bácsi a Pálhalmai Agrospeciálnál dolgozott, Irénke néni pedig háztartásbeliként biztosította az otthon melegét. Régebben nagyon szeretett hímezni, gyönyörű gobelinek díszítik takaros szobája falait. Ma viszont már az olvasás a kedvelt időtöltése, és a család az élete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!