Hírek

2016.10.28. 17:10

Ismét Boldog Délutánon - Melegétel, alma és néhány jó szó

Dunaújváros - Immáron hagyományosnak mondható őszi ételosztásával jelentkezett tegnap a Boldog Délután önkéntes civil közösség. Sokan adtak sokaknak.

Szabó Szabolcs

A tavaszi jótékonysági akció után e sorok íróját megtisztelték azzal a Boldog Délután főszervezői, hogy az okoskészülék segítségével magam is láthatom, hogy egy üzenet hatására miként szerveződik, épül fel egy ilyen önkéntes akció.

Csóka Edit veszi át a Boldog Délután önkénteseitől a meleg ételt pénteken a Dózsa Mozicentrum előtti téren
Fotó: Zsedrovits Enikő

A leglényeg: gyorsan és hatékonyan - minden résztvevő pontosan tudja, hogy miként és mikor kell cselekednie. A menetrendszerűen október végére tervezett Boldog Délutánon ezúttal több száz adag sertéspörkölttel, forralt boros teával várták a rászorulókat és egy plusz felajánlásnak köszönhetően 80 kilogramm almát is kioszthattak pénteken.

A szervezőktől megtudtuk, hogy az utóbbi évekhez hasonlóan idén is közel 40-50 fő aktív munkája segítette és segíti a Boldog Délután küldetését, amely a 2016-os évben várhatóan még egy alkalommal jelentkezik, a karácsonyi ünnepeket megelőzően. Remélhetően a jövőben is kitart az önkéntesek lendülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!