Hírek

2015.03.16. 18:05

Tájételek könyve - ezúttal is hűséges olvasóink konyhájából

Dunaújváros - Megérkezett szakácskönyvsorozatunk tizennegyedik kötete. Itt a Tájételek könyve - egy ízes utazás.

Szabó Szabolcs

Kóstolták már a dunai pecsenyét, a fehérvári töltött rostélyost, vagy a fokhagymás harcsafilét spenóttal? Ha nem, akkor itt a megoldás: a napokban megjelent lapcsoportunk tizennegyedik receptes kötete, a Tájételek könyve, amely ismét ízes ételköltemények sokaságát tárja az olvasók elé.

Várkonyi Zsolt (b) lapigazgató főszerkesztő és Szabó Szabolcs köszöntötte szerkesztőségünkben a kötet szerzőit Rabi Lajosnét, Domonyik Józsefnét, Kerlang Ferencnét, Kerlang Ferencet, Katona Mihálynét és Szadeczkyné Rédl Juliannát. Fotó: Zsedrovits Enikő

Beszéljenek előbb a számok: a pályázatra több mint 1300 recept érkezett be, közel 200 olvasónktól. A Tájételek könyvébe 350 recept került be, az új kötet 6 fejezetből áll, lapcsoportunk öt napilapjának hűséges olvasóinak legjobb tájételeit négy fejezet jelenteti meg, ezen kívül egyéb hazai tájételeket és határon túli magyar eredetű tájételeket is bemutat. A 176 oldalas, közel 80 képpel illusztrált, nagyon igényes kiadványt nagy szeretettel ajánljuk mindenkinek, aki szeret főzni és enni. A hagyományokhoz híven az új szakácskönyv megjelentését követően a Dunaújvárosi Hírlap szerkesztőségében Várkonyi Zsolt lapigazgató főszerkesztő köszöntötte a DH szerzőit: Kerlang Ferencnét, Szadeczkyné Rédl Juliannát, Rabi Lajosnét, Domonyik Józsefnét és Katona Mihálynét.

A hölgyek neve már sokak számára ismerősen csenghet, hiszen már rutinos szakácskönyv-szerzőnek számítanak. A könyvátadással egybekötött beszélgetésen, kiderült, hogy szerzőink nem változtattak a korábban már bevált recepten, édesanyáiktól, nagyanyáiktól ellesett fogásokat osztották meg e kötetben. Természetesen az évtizedek során ők maguk is formálták, finomították a receptúrákat. A Tájételek könyve egy rendkívül izgalmas gasztronómiai világba enged bepillantást. A kötet lapjain elidőzhetünk Vas és Zala Megye „ízes" tájain, de megismerkedhetünk megyén és szűkebb régiónk már elfeledett ételremekeivel is. A Tájételek könyvének is ott a helye kötelező gasztronómiai olvasmányok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!