Hírek

2017.04.19. 14:50

Játékos olimpia - Minden gyermeket megvendégeltek

Dunaföldvár - Hetedik alkalommal rendeztek oviolimpiát a Dunaföldvár - Bölcske - Madocsa Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde óvodásai számára. A rendezvénynek idén Dunaföldvár adott otthont, hiszen tavaly a kupát az egyik földvári csapat hozta el.

L. Mészáros Irma

A Beszédes József Általános Iskola tornacsarnokában tartott játékban hat tízfős csapat vett részt: egy-egy Bölcskéről és Madocsáról, négy Dunaföldvárról - kaptuk a tájékoztatást Horváthné Támer Ilona igazgatótól.

Fehérben a József téri óvodások. A játékos feladatokat úgy állították össze, hogy a kicsik figyelemkoncentrációját fejlessze
Fotó: amatőr felvétel

A programot, a versenyszámokat az intézmény testnevelés munkaközössége állította össze. A hat feladatból álló akadálypályán - az új szemléletű testnevelési foglalkozások szellemében - nem a gyorsaság volt a fontos, hanem az ügyesség, az állóképesség, a kitartás, a türelem és az együttműködés. Szerepelt a mozgásformák között célba dobás különböző nagyságú labdákkal és babzsákkal. Az ugróiskola az állóképességet és a figyelemkoncentrációt fejlesztette. A gyerekeknek összetett mozgássort is végre kellett hajtaniuk a billenő rácshintából, zsámolyból, kötélből, tornapadból és bordásfalból összeállított akadálypályán. Élvezték a kicsik a mozgáskotta ugrássorát, de bújtak, kúsztak kötél alatt is. Végül a csapatnak közösen kellett ügyeskedni, s az ejtőernyőn fenntartani a labdát, majd - levezetésként - kindertojást és korongokat gyűjtöttek. A versengés végén a szülők finom falatokkal, a szervezők pedig limonádéval vendégelték meg az ifjú olimpikonokat .

A sportszerű, jó hangulatú játékban a kupát a bölcskei csapat vitte haza Dunaföldvárról. A részvételért minden gyermek érmet és oklevelet kapott, sőt a csapatok tíz-tíz labdával is gazdagodtak. De az igazi hozadéka ennek a rendezvénynek az egész délelőtti játékos mozgás és a közösségi együttlét élménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!