Hírek

2016.05.26. 14:50

Jelentkezzenek! Zarándoklatot szervez a a Pentelei Monostor Bizottság

Dunaújváros - Zarándokútra várja a jelentkezőket a Pentelei Monostor Bizottság. Jelentkezni Szabó Tamás főszervezőnél lehet!

Körmendi Erzsébet

Az elmúlt évben megalakult Pentelei Monostor Bizottság zarándokutat szervez Szent Pantaleon halálának évfordulója alkalmából. A zarándoklat július 23-án lesz, és a Beloiannisz - Dunaújváros közötti 42 kilométeres útvonalom mélyedhetnek el gondolataikba a résztvevők. A zarándoklat kezdeményezője Kalota József, a Görög Keleti Ortodox Egyház magyarországi vezetője, szakmai felkészítője Szalai József.

Szabó Tamás főszervező várja mindazoknak a jelentkezését, akik teljesíteni szeretnék a távot, továbbá várják azokat is, akik a távolságnak egy részét szeretnék megtenni. A menet reggel nyolc órakor indul a beloianniszi templom elöl és körülbelül 14 órakor lehetne csatlakozni a zarándokokhoz Kulcs település központjában, ami már csak nyolc kilométerre van a végállomástól. A zarándokút résztvevői várhatóan 17 órára érkeznek a Szalki-szigetre. Bővebben tájékozódni Szabó Tamásnál lehet a 70/617-4532 -es telefonon.

Kalota József (b) a zarándoklat kezdeményezője egy közelmúltban tartott rendezvényen
Fotó: Szabó Tamás

A szervezők célja egyebek mellett az 1000 éves alapítású Pentelei Monostor névadójának, Szent Pantaleon emlékének ápolása. Továbbá a nagy vértanú és világhírű orvos, valamint a korabeli Európa egyik ékkövének számító Pentelei Monostor emlékének megőrzése, egy méltó emlékhely létrehozása, a zarándoklathoz méltó környezet kialakítása az emlékhely közelében. A szervezők zarándokhagyományt szeretnének teremteni az évfordulóhoz kapcsolódóan, hogy a partnerek közreműködésével méltó módon emlékezzenek meg Pantaleon halálévfordulójáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!