Hírek

2016.01.03. 17:58

Jó hangulatban "temették" a 2015-ös évet négy községben

Baracs, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós - Lőporfüst, hangos durranások és égi csillagszórók színezték a vidéki évbúcsúztató éjszakát.

Horváth László

Különös szilveszter, táncol a hóember... - szól a sokak által ismert zeneszöveg. Hóembert ugyan nem sikerült a 2015-ös óévbúcsúztatókon fotózni, de táncoló, bulizó embereket négy községben is megörökítettünk. Szilveszteri körképünk a városkörnyéki települések hangulatáról szól.

Színes, világító díszbe öltözött Baracs az év utolsó napjaira. A házakon ízlésesen elhelyezett égősorok hirdették, a vidéki emberek már hetek óta készültek az év végi ünnepekre. December 31-én két helyen is hangos zeneszó hallatszott az éjszakában. Először a Faluházban találkoztunk a bálozók forgatagával. Ott a Baracsi Társas Kör tartotta hagyományos szilveszteri összejövetelét. Sutyera Ferencné a társaság vezetője és a rendezvény szervezője közel száz vendégnek biztosított asztalt. A hangulat pedig már korán, este kilenc óra magasságában pazar volt: táncolók és az új évre koccintók ünnepeltek.

A Baracsi Társas Kör vendégei is remekül mulattak

A Faluházból az Öregek Napközi Otthonába vezetett utunk, ahol a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület húszfős társasága várta az éjfélt. Mondani sem kell, itt is kitűnő hangulatban. Talpai Tiborné az egyesület vezetője rendezvényekben gazdag óévről beszélt lapunknak, és ugyanilyen színes új esztendőt várnak jövőre is.

Nagyvenyimen az iskolai szülői munkaközösségének batyus bálján a résztvevők remek hangulatban, hatalmasmulatsággal búcsúztatták az óévet. A képen kockás ingben Macek László és barátai

A nyugdíjasok után a nagyvenyimi általános iskolába nyitottunk be. A szülői munkaközösség év végi bálján szinte zsúfolásig telt helyiségben szülők, tanárok, gyerekek együtt búcsúztatták az óévet. A hangulatra ott sem lehetett panasz!

A mezőfalvi Kovács Daninak nem lehet oka panaszra, az iskola tornatermében népes hölgykoszorúval várta az új esztendőt

Mezőfalva legnagyobb bulijában szintén a szülői munkaközösség szervezésében báloztak az évbúcsúztatók. Koppányi Péter közösségvezető a szervezésnél már látta, nagy fába vágta fejszéjét, olyan sokan jelentkeztek az újévköszöntő bálra. A remek hangulathoz adott volt minden, még kis táncos, zenés műsorral is készültek. Az iskola melletti Zöldfa vendéglőben sem hirdettek december 31-én zárórát. A Mezőfalvi Motoros és Hagyományőrző Egyesület tagjai temették fergeteges hangulatban a 2015-ös évet.

Daruszentmiklóson még a híres kacsatáncot is eljárta Fogarasi Béla (j) és vendége

Szilveszteri körképünk utolsó állomásán, Daruszentmiklóson a Barátságházba kopogtattunk be, ahol a Falulánc szervezésében közel ötvenen táncoltak, nótáztak a feldíszített teremben. Fogarasi Béla alpolgármester és civil szervezeti vezető újévi köszöntő szavaival zárjuk körképünket: - Legyen minden embernek békés és sikerekben gazdag a 2016-os esztendő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!