Hírek

2012.12.09. 18:49

Jótékony tárlatnyitány Rácalmáson (videóval)

Rácalmás - Tizenkét alkotó ajánlotta fel munkáit azon a szombati kiállításmegnyitón, amelyet jótékonysági árveréssel kapcsoltak össze a szervezők.

Szabó Szabolcs

Nógrádi Katalin festő- és grafikusművész kiállítása várta az érdeklődőket és a műgyűjtőket szombaton délután egy rácalmási  étteremben. Mind a jelenlévőkre, mind a kiállítókra kettős feladat hárult, egyrészt át kellett esni a tárlatnyitás kötelezőin, másrészt jótékony forrásokat, csapokat is meg kellett nyitni. Ugyanis, nem szokványos kultúrprogram várta a résztvevőket...

Udvari Emese vezette az árverést Nógrádi Katalin és diákjai kiállításmegnyitóján (Fotó: Vohlmann György)

Nógrádi festőművész, valamint az Adonyban székelő kurzusa diákjainak munkáiból nyílt gyűjtést előbb Rohonczi ROHO István művész-tanárember ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, majd az avatott beavatás után árverés következett. Mindehhez természetesen műsort is illesztettek a szervezők, akik Tálas Ernőt, a Svéd Királyi Opera tenorját, valamint Bacsa Ferenc ének-és gitárművészt kérték fel egy rövid fellépésre.

 

Nógrádi Katalin (Fotó: Vohlmann György)

A kiállító művészek összesen tizenkét alkotást ajánlottak fel a jótékonysági árverésre, amelynek betétele az Endoped Alapítvány javát szolgálja. Az alapítvány támogatja a neves Tűzoltó utcai Gyermekklinika működését. A kiállított alkotások egy hónapon át, azaz január elejéig láthatóak a Pomóthy Étteremben Rácalmáson. Érdemes bekukkantani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!