Hírek

2013.03.20. 17:27

Kabaré a Bartókban - Schneider kisasszony békés panziója...

Dunaújváros - A rendre tavasszal érkező zenés-táncos darabok sorában ezúttal a Kabaré közelít pénteken este a Bartók színpadára. Hernádi Judit, Lapis Erika, Jászberényi Gábor főszereplésével.

Szabó Szabolcs

Összeszámolni is nehéz, hogy az utóbbi években (évtizedekben) kik és milyen formában állították színpadra a musical-irodalom  egyik legnépszerűbb darabját, a John Kander és   Fred Ebb szerzőpáros Cabaret-jét, azaz a Kaberét, amely Bob Fossey rendező-koreográfus munkásságának is köszönhetően ma is garantált siker. A filmvásznon, a televízió előtt ülve, és a színpadon egyaránt.Nem kis feladatra vállalkozott tehát a Bartók színház, amikor az idei évad tavaszi zenés darabjának a Kabarét választotta.

A teátrum az utóbbi évek forgatókönyvét követve a tavaszi hónapokra idén is egy zenés-táncos darabbal lepte meg egyre terebélyesedő publikumát. Ennek volt egyik jól sikerült darabkája Kellér Dezső egyik örökbecsűje, a Fiatalság, bolondság, amely nemcsak helyben, a tájelőadásokon is jól vizsgázott.Ami a nívót és a jegypénztári bevételt illeti nyilvánvaló hasonló küldetéssel indul harcba a Bartók Cabaret-je is. A musicalt Király Attila rendezi, Lapis Erika, Hernádi Judit és Jászberényi Gábor főszereplésével.A darab rendezője a teátrum honlapján így vallott a Kabaré felépítéséről:  Az eredeti történetben nem tudunk semmit Schneider kisasszony múltjáról. Az én felfogásomban ő a Kit Kat Klub egykori dívája. Sally Bowles előtt ő volt a Kabaré ünnepelt sztárja.

A koncepció kialakításában nagy szerepet játszott az, hogy Hernádi Judit a Csárdáskirálynő című operettben, Cecília szerepében kiváló alakítást nyújtott. Továbbá ő volt a világhírű Cabaret című filmben, Lisa Minnelli magyar hangja. Ezért is örültem, amikor elfogadta a felkérést. Remélem, a nézők számára is kiderül a két nő élete közötti hasonlóság.A Kabaréban színpadra lép még: Polgár Lilla, Tóth Boglárka, Tőkés Nikolett, Csadi Zoltán, Gasparik Gábor, Farkas Erik és Kiss Attila, valamint a Bartók Táncszínház táncművészei. A Kabaré megszokott slágereit pedig Koós Hutás Áron, Máté László Oláh Márton, Koltai Gergely, Geröly Mátyás, Gulyás Levente felállású zenészbandériumtól hallgathatjuk. Bizonyára kár lenne kihagyni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!