Hírek

2014.10.11. 07:52

Kampányzáró kitelepülések - A fejlesztési pénz Brüsszelből jön

Dunaújváros - A helyhatósági választás előtti utolsó napon még mindent bedobtak a pártok: röplapok, lufik, tollak, sálak, jelszavak és sajtótájékoztató.

Pekarek János

Nagy volt a politikusi nyüzsgés szombaton reggel a piactéren: szinte minden sarkon állt egy pártstand. A Szövetség Dunaújvárosért (azaz az MSZP, a DK és az Együtt) sajtótájékoztatójának helyszíne mellett osztogatta luftballonjait a Fidesz, míg nem messze tőlük a Jobbik jelöltjei beszélgettek a vásárlókkal.

Dr. Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, az Európa Parlament képviselője a szövetség választás előtti utolsó, szombati sajtótájékoztatóján kerek-perec kijelentette: hétfőtől Dunaújváros polgármesterét Pintér Attilának hívják. Mint mondta: megható volt látni, milyen bizalommal fordulnak a piac látogatói a polgármesterjelölthöz. Látni, hogy változást várnak, és azt is tudják, hogy kitől várhatják ezt, fogalmazott a politikus.

Ujhelyi azt mondta: szövetséget kötnek a választókkal a következő öt évre. Ennek jegyében az ő brüsszeli irodájában képviseletet kapnak a dunaújvárosiak is - míg a dunaújvárosi városházán neki is lesz irodája. Hangsúlyozta: minderre azért van szükség, mert 2015-től a fejlesztési forrásokat nem a magyar kormány, hanem az Európai Unió adja. Még Lázár János miniszter is kénytelen volt elismerni ezt, közölte Ujhelyi. Hozzátette: ezért hazugság, amit a Fidesz állít, hogy csak az a település kap a fejlesztési forrásokból, amely fideszes önkormányzatot választ.

Pintér Attila, a Szövetség Dunaújvárosért polgármesterjelöltje kampányának végén megköszönte a dunaújvárosiaknak azt a sok biztatást és pozitív energiát, amit kapott tőlük, és arra biztatott mindenkit, hogy vasárnap menjen el szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!