Hírek

2013.12.23. 17:25

Idén is a Faluházban rendezték a karácsonyt Baracson

Baracs - Advent negyedik vasárnapján kicsik és nagyok ünnepeltek együtt, várva legszentebb ünnepünket.

Szárszó Lajos

A Barátság Nyugdíjas Egyesület tagjai Jézus születésének történetét elevenítették meg a betlehemi jászol előtt

A karácsony egyik legszebb ünnepünk. A keresztény hit szerint Szenteste előtt nagyon fontos dolog történik: vasárnaponként angyalok szállnak le az égből a Földre, hogy közelebb húzódjanak az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, de azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangjukat...

Baracson meghallgatásra találtak, hiszen a község lakói advent vasárnapjain készültek közösen az ünnepre, és Jézus megszületésére. Három helyszínen az egyesületek, a civil szervezetek, az egyház és a község közintézményeinek összefogásával jött létre a baracsi advent. A templomosi, majd az apátszállási templomban megtartott műsorok után a község lakói a közös Falukarácsonyon vettek részt.

Az ünnepség a Faluház előtti parkban, az élő betlehemnél kezdődött, ahol a Barátság Nyugdíjas Egyesület tagjai Jézus születésének történetét elevenítették fel. Kristofory Valter atya áldását, majd Várai Róbert polgármester beszédét követően az ünneplő közönség a Faluház folyosóján megtekintette az általános iskolások rajzaiból készült kiállítást, és a kézművesek vásárát. A falukarácsonyi műsor a nagyteremben folytatódott. Felléptek az óvodások, általános iskolások, és a baracsi néptáncosok is. A rendezvény célja nem csak a karácsonyra történő készülődés volt, hanem az is, hogy segítő kezet nyújtsanak egymásnak a község lakói.

Gazdákra találtak így a cipősdobozok is, amelyekkel boldogabbá tették azoknak a karácsonyát, akik az átlagosnál nehezebben élik meg hétköznapjaikat. A megható műsort követően kihirdették a korábban meghirdetett süteménysütő verseny eredményét.

Címkék#Baracs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!