Hírek

2015.04.13. 15:58

90. születésnapján köszöntötték Bilecz Miklósnét

Dunaújváros - A dunaújvárosi Bilecz Miklósné Jolika néni idén ünnepli a kilencvenedik születésnapját.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat vezetői nevében Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte kilencvenedik születésnapján Bilecz Miklósnét tegnap délelőtt. Az alpolgármester ajándékkosárral, a miniszterelnök által aláírt emléklappal, virággal és kedves szavakkal tette emlékezetessé az ünnepelt szépkorú napját, valamint szeretettel kívánt neki boldogságot, egészséget, sok örömet a hátralévő életére.

Jolika néni 1925 márciusában Pozsonyban született, árva gyermek volt.

Bilecz Miklósné Jolika néni idén kilencven esztendős
Fotó: Ady Géza

Magyarországra 1939-ben érkezett, és a férjével együtt 1957-ben költözött Dunaújvárosba. Mondhatni, a kezdetektől részese volt a város építésének. Férje a vasműben dolgozott, Jolika néni pedig a kereskedelem területén tevékenykedett.

A nevelt lánya ajándékozta meg hat unokával és öt dédunokával, akikre nagyon büszke a 90 éves asszony. Meg sem mondaná róla az ember, hogy ennyi idős, hiszen most is aktív kedvesen fogadta a köszöntőket, és azt mondják róla, nagyon vígkedélyű, szeretetre méltó asszony.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!