Hírek

2017.08.13. 16:50

Komjátiné Mádl Margit és dr. Galambos Dénes lettek Nagyvenyim díszpolgárai

NAGYVENYIM A települési önkormányzatok legrangosabb elismerése a díszpolgári cím, amelyre Nagyvenyimen két lakót érdemesített a képviselő-testület.

Körmendi Erzsébet

Nagyvenyim Díszpolgára kitüntető címet idén is a település önállóvá válásának évfordulójára rendezett falunapon adták át, a mostani, jubileumi évben Komjátiné Mádl Margit, a nagyközség korábbi jegyzője és dr. Galambos Dénes, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője vehette át. A méltatás alapján Komjátiné Mádl Margit munkája elismeréseként 2007-ben címzetes főjegyzői cím adományozásában, 2014-ben Nagyvenyim Köz- Szolgálatáért kitüntetésben részesült. Dr. Galambos Dénes pedig nem csak honatyaként tesz sokat lakóhelyéért, korábban több cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő, alpolgármester, és a partnerkapcsolatoknak is meghatározó személyisége.

Komjátiné Mádl Margit 1983-ban került Nagyvenyimre, ahol a községi tanács vb-titkáraként kezdte meg munkáját, és 1988-tól él Nagyvenyimen. A rendszerváltást követően a község jegyzője lett. Hitvallása szerint a gyors, pontos és szakszerű munkán túl olyan új alapokon nyugvó igazgatási munkát kívánt megvalósítani, amely mindenfajta érdektől mentes, és amelynek középpontjában az ügyfél áll. Szívében különösen kedves helyet foglalt el a választásokkal kapcsolatos munkavégzés, amely kezdetben komoly kihívások elé állította az akkori közigazgatási szereplőket. Valamennyi, irányításával lebonyolított országgyűlési és önkormányzati választás, illetve népszavazás zökkenőmentesen és kimagasló szívvonalon zajlott le.

Komjátiné Mádl Margit a több mint négy évtizedes, közigazgatásban végzett munkájával bizonyította elhivatottságát, rátermettségét, fáradhatatlanságát és azt, hogy a közügyek iránti elkötelezettsége kitörölhetetlen az életéből. Helyben a törvényesség őreként is tiszteletet vívott ki magának mind a munkatársak, mind a képviselők körében. Szakmai tekintélyét mutatja, hogy a környező települések jegyzői gyakorta kikérték véleményét, szívesen konzultáltak vele. A lakossággal, a polgármesterekkel, az intézményvezetőkkel és a törvényességi felügyeletet ellátó Közigazgatási- majd Kormányhivatallal is jó munkakapcsolatot alakított ki.

Komjátiné Mádl Margit címzetes főjegyző és dr. Galambos Dénes, a 4-es számú választókerület parlamenti képviselője Nagyvenyim Díszpolgára kitüntető címet vehetett át a falunapon
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ez a pár gondolat nem mutatja, nem mutathatja be a Nagyvenyimen elvégzett, napra pontosan 34 évnyi munka valamennyi momentumát, de talán kellően rávilágít arra, hogy Komjátiné Mádl Margit címzetes főjegyző munkájával és egész életművével a településen, és azon túl is olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárul a település jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

Dr. Galambos Dénes 1990 és 2010 között Nagyvenyim önkormányzati képviselője, 1992. január 1. és 1994. december 6. között Nagyvenyim társadalmi megbízatású alpolgármestere volt. 1998 novembere és 2006 októbere között szintén betöltötte ezt a posztot. 2011. január 1-től kormányhivatalt vezető kormánymegbízottként tevékenykedett, 2014. május 6. óta Fejér megye 4-es választókerület parlamenti képviselője.

Dr. Galambos Dénes 1985. január 1-je óta Nagyvenyim lakója és megbecsült polgára. A községbe költözése utáni első pillanattól kezdve nagy érdeklődést tanúsított lakóhelye eseményei iránt. A község közéletébe aktívan bekapcsolódott. Ez a lendület az évek során csak fokozódott. 1990 után folyamatosan önkormányzati képviselőnek választották a település lakói. Négy cikluson keresztül alpolgármesteri feladatokat látott el. Ezen időszak alatt jó együttműködésben dolgozott Nagyvenyim szebb jövőjéért, az itt lakó emberek komfortérzetének javításáért.

A közművesítési feladatokban aktívan részt vett, a szervezés és a jogi képviselet rendíthetetlen robotosa volt. A partnerkapcsolatok egyik fő irányítója és szervezője volt a kezetektől fogva, és mind a mai napig rajta tartja szemét a települések közötti együttműködésen. Dr. Galambos Dénes számára a képviselő-testület Rauf Pál nyugalmazott polgármester javaslatára adományozta a Nagyvenyim Díszpolgára címet az elmúlt 25 évben nagyközség érdekében végzett kiemelkedő és eredményes munkája elismeréseképpen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!