Hírek

2016.07.31. 16:30

Közösségi elismerésekkel nyitottak a pusztaszabolcsiak

Pusztaszabolcs - A Pusztaszabolcs Díszpolgára elismerésben Gubicza Tibor címzetes polgármester részesült a IV. Szabolcs Nyári Fesztivál péntek esti megnyitóján.

Horváth László

Minden település életében hangsúlyos esemény, amikor a helyi társadalomért kimagasló munkát végző személyek sokéves, vagy évtizedes tevékenységéért elismeréseket, kitüntetéseket vehetnek át. Július 30-án, péntek este a Művelődési Házban, a IV. Szabolcs Nyári Fesztivál nyitórendezvényén tizenhatan kaptak jutalmat, oklevelet. Az ünnepség hivatalos köszöntőjében Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs polgármestere üdvözölte a megjelenteket. Beszédében kiemelte: - A cél az, hogy akik eljönnek az eseményekre, azok jól érezzék magukat. Az emberek itt eltöltött ideje, a színvonalas, sokak érdeklődési körét megtaláló programok és a pozitív élmények lehetőséget adhatnak egy erősebb, összetartó közösség létrehozásához.

Gubicza Tibort Lánya Gabriella és dédunokája Zsanett is elkísérte a Díszpolgári Cím átvételére

Az 1999-ben útjára bocsátott gondolat nagyszabású rendezvénnyé szélesedése talán a fesztivál ötlete mellett kitartó Csombók Pál, Jakus János, Ádám László, Czompó István korábbi polgármester és Szőke Erzsébet alpolgármester asszony reményeit is túlszárnyalta. Mára széleskörű társadalmi látogatottságot ért el a Szabolcs Nyári Fesztivál. Az ünnepi köszöntőt követően kulturális műsor keretén belül adták át a közösségi díjakat, ahol a Zsiráf Óvoda nagycsoportosai, a József Attila Általános Iskola diákjai Török Enikő, Kun Vanessza és Bartók Péter zongorajátéka, továbbá Rácz Andrea szavalata emelte a megnyitó ünnepélyességét. A rendezvény végén Csányi Kálmán vállára támaszkodva köszönte meg a Pusztaszabolcs Díszpolgára címet Gubicza Tibor, aki 13 éven át polgármesterként szolgálta a falu, a község érdekeit. Gubicza Tibor több állami és közszolgálati kitüntetés birtokosa, Fejér Megye Díszpolgára.

Tizenhat kitüntetettből tizenketten tudták átvenni a közösségi elismeréseket péntek este a IV. Szabolcs Nyári Fesztivál nyitó rendezvényén. Balról az első Csányi Kálmán polgármester Fotó: Horváth László

Pusztaszabolcs teljes komfortosítása és számos településfejlesztő kezdeményezés fűződik a parlamenti képviselőséget is megélt kitüntetett nevéhez. Az ünnepségen Pusztaszabolcsért elismerésben részesült Csuti Géza György, Ifj. Kasztner László. Pusztaszabolcs Kiváló Közszolgálati Dolgozója Ságiné Mihalek Judit, Sibáné Varga Julianna és Török Márialett. Hamar Zsolt, Kubicza Titusz Pusztaszabolcs Sportjáért díjat kapott. Török Enikőnek és Horváth Milánnak a kimagasló általános és középiskolai tanulmányait ismerték el József Attila Tanulói Emlékdíjjal és Szabolcs Vezér Tanulói Emlékdíjjal. Polgárőr munkáért emléklapot kapott Fánczó Sándor, ifj. Kasztner László, Kulcsárné Aszalós Rozália, Kulcsár Attila, Baloni József és Bognár József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!