Hírek

2013.11.07. 10:51

Lőrinczi Konrád a rezsicsökkentésről

Dunaújváros – A rezsicsökkentés volt a témája a Fidesz helyi szervezete sajtótájékoztatójának, amelyet Lőrinczi Konrád tartott.

Körmendi Erzsébet

November elsejétől tovább csökkent a rezsi: a gáz, a távhő és az áram ára újabb 11,1 százalékkal mérséklődik. Ezzel együtt a tavalyi árhoz képest összesen már 20 százalékkal kell kevesebbet fizetni a gázért, a távhőért és az áramért, ezeken kívül júliustól csökkent a víz-, a csatorna, a szemétszállítás, a PB-gáz, a szippantott szennyvíz elszállításának és a kéményseprésnek a díja. A városban és környékén 17 ezren, országosan 2,5 millióan támogatták aláírással a rezsicsökkentést. Az előbbiekhez hozzátette Lőrinczi Konrád: az országgyűlés elfogadta a rezsicsökkentés védelméről szóló politikai nyilatkozatot is, ami határozott üzenet az EU-nak, a tisztességes profittal megelégedni képtelen külföldi szolgáltatóknak.

– Brüsszel már üzent, hogy nincs ínyére a rezsicsökkentés. Az Európai Unió ismét megpróbál nyomást gyakorolni hazánkra, hogy töröljük el a rezsicsökkentést. De a Fidesz elkötelezett amellett, hogy megvédje Magyarország gazdasági függetlenségét, a magyar családok biztonságát. Elvárjuk az uniótól, hogy tartsa tiszteletben az ország szuverenitását, valamint két és félmillió magyar állampolgár akaratát – mondta a politikus, majd azzal folytatta: – Ha ennél is több kell a rezsicsökkentés megvédéséhez, akkor meg fogjuk tenni. Lőrinczi Konrád egyebek mellett elmondta még, hogy a víz, csatorna, távfűtés, villany, gáz árának csökkentése révén egy átlagos dunaújvárosi családnál 31 ezer 539 forint megtakarítás keletkezett az év első kilenc hónapjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!