Hírek

2014.12.18. 18:10

Rangos szakmai díjat vehetett át Törökné Antal Mária könyvtáros

Rangos szakmai elismerést vehetett át a napokban Törökné Antal Mária, a József Attila Könyvtár munkatársa, a helyi Cimbora Klub vezetője.

Szabó Szabolcs

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekciójának Vándor Bagoly Díját ebben az évben a dunaújvárosi József Attila Könyvtár gyermekkönyvtáros munkatársának Törökné Antal Máriának ítélték oda a gyermekkönyvtárosok szavazatai alapján.

A DH-nak küldött tájékoztató kiemeli, hogy Törökné Antal Mária könyvtári tevékenysége a Cimbora névvel szorosan összefonódott. Mint arról lapunkban is olvashattak, 2013-ban volt tíz éve, hogy megalakult az első Cimbora Klub - köztük a dunaújvárosi is, a gyermekek olvasóvá nevelésének remek színtere.

A díjat Kalincsákné Molnár Zsuzsannától vette át Törökné Antal Mária, a József Attila Könyvtár munkatársa

A helyi gyermekkönyvtár látogatói által Marcsi néniként ismert szakember kedves, szerény személyisége áthatja mindennapi munkáját, ezért is szeretik a gyerekek, a szülők, a kollégák.

Fontos misszió a gyermekkönyvtárosoké, céljuk, megszerettetni, életformává tenni az olvasást különböző módszerekkel, könyves háttérrel.

Törökné Antal Mária a József Attila Könyvtárában remek érzékkel alakította át a tereket, az állományt. Személyes kapcsolatrendszere komoly tőke a könyvtár számára. Remekül együtt dolgozik a városban működő iskolákkal, tanuló csoportokkal. Évek óta aktív tagja a szekció vezetőségének, több konferencián, Pedagógiai Napon képviselte városát, könyvtárát, mindig felkészülten. Megérdemelten kapta egy évre könyvtárába a Vándor Bagoly Díjat - olvasható a méltatásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!