Hírek

2015.04.16. 16:00

A Pentele híd téli szezon utáni mosását egy hét alatt elvégzik

Dunaújváros - A Magyar Közút Nzrt. helyi mérnökségének munkatársai elkezdték a téli üzemeltetés során az M8-as autópálya Pentele hídjára rakódott sóréteget eltávolítását.

Gallai Péter

Szabó Ferenc dolgozik az egyik munkagéppel a Pentele hídon

Mint Soltész Gyula, a Magyar Közút Nzrt. dunaújvárosi mérnökségének vezetője a duol.hu-nak elmondta: előírás, hogy legkésőbb minden év április 30-ig meg kell tisztítaniuk minden olyan felületet, ami érintkezhetett a sóval, illetve a sópárával. A közutakon ezt már elvégezték, most pedig a Pentele híd következik a sorban.

– A só nagyon agresszív anyag, ami a betont is kikezdi és károsítja, tehát nem csak az átkelő fém elemeit mossuk le, hanem kívül és belül a szegélyeket, szalagkorlátokat is, de a sorból a járda sem marad ki. A munkát saját gépekkel és kollégákkal végezzük, ami az időjárás függvényében egy hétig tart, mert esőben nem lehet dolgozni. A híd esetében olyan öt-hét méter az a magasság, ameddig az említett sópára eljut a légáramlatokkal – tudtuk meg a vezetőtől.

A munkálatok ideje alatt egy-egy sávot zárnak le egy kilométer hosszan, ami miatt sebességkorlátozás is érvényben van.

Soltész Gyula hozzátette, a mosás mellett még egy munkát elvégeznek, ami rendszeres plusz feladatot ad nekik. Jelesül a szalmát szállító teherautók a KRESZ előírásai ellenére ponyvázás nélkül közlekednek, a leszóródó törmelék pedig folyamatosan eldugítja az oldalankénti százhatvan víznyelőt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!