Hírek

2017.02.10. 14:30

Megszépülnek, megújulnak

Dunaújváros - Befejezett és még folyamatban lévő felújításokon is dolgozik a DVG Zrt. a város intézményeiben.

Balla Tibor

Előző lapszámunkban beszámoltunk arról, hogy hamarosan véget érnek a felújítási munkák a felnőtt orvosi ügyelet helyiségeiben. Ám nem csak ez az egyetlen hely a városban, ahol nagyobb volumenű munkálatok folynak. Két városi projektről is be tudunk számolni.

Nagy Zsolt, a DVG Zrt. vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatának vezetőjének tájékoztatása szerint önkormányzati forrásból már elkészült a városháza dísztermének a felújítása is, amit már át is adtak az önkormányzatnak. A beruházás nagyságrendje hasonló az orvosi ügyelet felújítási munkálataiéval, közel ötmillió forintból készült el.

Az Arany János Általános Iskolában Kádár Zsolt már csempézi a tornaterem vizesblokkjának falát
Fotó: Zsedrovits Enikő

Nem csak ez a hasonlóság a két beruházás között. Itt is az tette indokolttá, hogy még az építéskori állapotok uralkodtak a teremben, ami már nem volt méltó az ottani rendezvényekhez. Mindehhez hozzájön az a szándék, hogy a díszteremben sokféle rendezvényt szeretnének tartani, akár esküvőt is. Új faajtókat kapott a terem, az új álmennyezet rejtett világítást rejt magában, a márványburkolatot felújították és új bútorokkal , hangosító berendezéssel gazdagodott a berendezés.

Az Arany János iskola épülete is elavult már. A tornaterem öltözőinek vizesblokkjai annyira elöregedtek, hogy felújításra, cserére szorultak. Épületgépészeti felújításon is átesik a négy vizesblokk. A hatmillió forintos önkormányzati támogatásból áprilisban már befejeződnek a munkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!