Hírek

2016.11.02. 21:45

Kibővítette kínálatát az iskolások számára az Intercisa Múzeum

Dunaújváros - Megújult múzeumpedagógiai kínálattal készül a 2016/2017-es tanévtől a dunaújvárosi Intercisa Múzeum.

Balla Tibor

A már meglévő régészeti előadásaik mellé kidolgoztak történeti témájú előadásokat is, amelyeket már szeptembertől hirdetnek a városi és városkörnyéki általános- és középiskolások számára. Az előadások remek kiegészítői lehetnek az órai anyagnak, informatívak és ismeretterjesztőek. Mindezek mellett ajánlják érettségire készülő osztályoknak, ugyanis az elhangzottakat a vizsgán is hasznosíthatják a diákok.

Számos témakörrel várják a fiatalokat az új tanévben   Fotó: Ady Géza

Az előadások számos témát érintenek, egyaránt találhatók köztük magyar és egyetemes történelemmel foglalkozók is, bővebb lebontásban nézve pedig szerepelnek életmód-, hely-, építészet-, és hadtörténeti, valamint az egészségügyet érintő témák is. Az előadások mindegyikéhez gazdag képi anyag és powerpoint-os diavetítés tartozik; valamint kérhetők feladatlapok is, akár későbbi iskolai, akár múzeumi feldolgozásra, amelyek segítségével a diákok ellenőrizhetik tudásukat. Az előadásokat Kronászt Margit, történész-muzeológus tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!