Hírek

2016.11.17. 18:55

Verekedés Mezőfalván - Két család esett egymásnak

Mezőfalva - Verekedés robbant ki a község iskolája melletti parkolóban csütörtökön délelőtt: a rendőrök beavatkoztak.

Dunaújvárosi Hírlap

Két helybéli család tagjainak nagyobb csoportjai verekedtek össze csütörtökön délelőtt kilenc óra körül a község iskolája melletti parkolóban. Értesüléseink szerint a verekedés nem követelt súlyos áldozatot. Ennek ellenére a helyszínre érkezett a mentőautó, amelyben a szemtanúk szerint könnyebb sérülteket láttak el.


A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást: képünkön a helyszín Fotó: DH

A verekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget. Egy óra múlva már csak az intézkedő járőr, és a verekedés néhány résztvevője volt a helyszínen. Több helybéli azonban úgy értesült, hogy a környező településekről, Sárbogárdról, Nagyvenyimről, Baracsról úgymond erősítések indultak útnak Mezőfalvára a rokonság tagjaiból. Ezek azonban vagy álhírek voltak, vagy az elindulók visszafordultak, vagy a rendőrök fordították vissza őket.

Az eset a mezőfalvi általános iskolát nem érintette: a tanítás rendben folyt, a gyerekeket nem fenyegette veszély.

Kiss Z. Edwárd, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunk érdeklődésére csütörtökön elmondta: a Mezőfalván történt rendbontás nyomán csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének alapos gyanújával indított bűnügyi eljárást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, ami várhatóan hosszabb ideig folytatódik majd.

Eddig négy embert állítottak elő az ügyben, akiknek bűnügyi kihallgatása még tart.

Mezőfalviaktól úgy értesültünk, hogy a verekedésben érintett két család tagjai között már nagyon régóta feszült a viszony. Tovább rontotta a helyzetet, amikor néhány évvel ezelőtt az egyik család leánya motorbaleset áldozata lett: a motort a másik családhoz tartozó fiú vezette, mondták a helybeliek. Akkor heteken át megerősített rendőri jelenlét volt Mezőfalván. Ilyesmire most nem volt szükség.

A falu élete a megszokott mederben folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!