Hírek

2013.05.24. 20:24

Negyven év után együtt!

Daruszentmiklós - A közigazgatási változások miatt egy kissé nehezen követhető, hogy melyik településen is végeztek a képen látható osztály tagjai. De: együtt végeztek!

Pekarek János

Van abban valami szívbemarkoló, amikor a régesrégen elavult úttörő egyenruhába öltözött Györök Ferencné felszólítja egykori osztálytársait (csak az emlékezés kedvéért), hogy: "vigyázz, énekeljük el a Himnuszt!"

És az 1973-ban végzett dánieltelepi (ma: daruszentmiklósi) általános iskolások, már akik május 24-én összejöttek közülük egykori diákéveik helyszínén, kissé reszelős hangon, látható meghatódottsággal, hullámzó hangerővel és szégyenlősen, de végigéneklik a Nemzeti dalt.

Egykori úttörőcsapatuk zászlaja alatt.

A volt dánieltelepi, most daruszentmiklósi iskolában 1973-ban, azaz negyven éve végzett osztály tagjai pénteki osztálytalálkozójukon (Fotó: Lázár Zsolt)

Tizennyolcan fejezték be negyven évvel ezelőtt a volt dánieltelepi iskolát. Nyolcan jelentek meg a találkozón.

Hárman már elhunytak az osztályból. Miként a néhai tanári kar többsége is. Vagyis: heten igazolatlanul távol maradtak a volt osztályközösségből. Esetleg nem értesültek az összejövetelről.

Mindenesetre az összegyűltek egybehangzóan azt mondják, hogy jó volt ide iskolába járni! Rendkívül felkészült, emberséges tanárok tanították őket. Későbbi életükben sem érezték a tanyasi iskola hátrányát.

Mondjuk hát el az egybegyűltek névsorát: Farkas Zita, Bokor Anikó, Sarvajcz Gabriella, Gráczer Erzsébet, Drávicz József, Lakner Éva, Szerencse Mihály, Rauf András.

Szerencsetalálkozót nekik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!