Hírek

2014.06.12. 18:55

Nem csak bekötőút lesz a Lakpaliból!

Rácalmás - A kisváros Martinász lakótelepétől Dunaújváros felé sok autózást lehet megtakarítani az új úttal. Nem sokára...

Pekarek János

Napokon belül elkezdődik a Rácalmás déli határában húzódó, eddig sóderos burkolatú, de rossz állapotú bekötő felújított szakaszának átadása, tudtuk meg Schrick Istvántól, a település polgármesterétől.

A rácalmásiak által hétköznapian csak Lakpalinak nevezett bekötőút több kilométeres kerülőt takarít meg a kisváros lakóinak a Dunaújváros felé vezető úton. Azért, mert az amúgy is a déli városrészek felé eső utcákból (például a Martinász lakótelep házaiból) nem kell az ellenkező irányba, a város főútja felé kanyarodni, hanem egyből kihajthatnak (majd) a 6-os számú főútra.

Épül a Lakpali Rácalmás déli határában, a 6. főút mellett

Ez viszont, jegyezzük meg a rendszeresen arra közlekedők érdekében: különös óvatosságot és körültekintést igényel majd a főúton haladóktől!

A sóderes Lakpali aszfaltozása, a kihajtó valamicske szélesítése a tervek szerint két részletben készül el.

Az első ütemben a 6-os számú főúttól számolva három mellékutca mélységben készül az út.

A városközpontig hátralévő szakasz aszfaltozása, ki-építése, a forgalombiztonsági szempontból szükséges beruházások viszont várhatóan egy év múlva fejeződnek be.

Az építkezést Rácalmás (kivételesen...) nem pályázatból, hanem saját költségvetéséből fizeti. A beruházás végösszege várhatóan 80-100 millió forintot tesz ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!