Hírek

2013.06.30. 16:32

Nyugodt és szép évek

Előszállás – Tíz éve nyitotta meg kapuját a község Nyugodt Évek Idősek Otthona.

Rankasz Brigitta

Az idősotthonban dolgozók jelenleg 45 embernek ismerik apró-cseprő bajait, ápolják őket, gondoskodnak róluk szeretettel. Segítenek a családnak, az időseknél enyhítik a hozzátartozók hiányát. Az intézményvezetőnél naponta ketten-hárman érdeklődnek szabad férőhely felől. Eddig mégsem bővítettek, mert félnek, elveszne a családias varázs.

A mindig vidám intézményvezető, Horváth Józsefné Klárika,aki az ünnepségen is fáradhatatlan volt, mint mindig (Fotó: Rankasz Brigitta)


Az alapítás évfordulóját ünnepelték a hétvégén. Meghívták a lakók családtagjait is, Horváth Józsefné Klárika intézményvezető megemlékezett dr. Gyarmati Sándorról, az alapító orvosról, aki már nem lehet közöttük. Megköszönte a dolgozók lelkiismeretes munkáját, és a lakók bizalmát, türelmét, szeretetét. 

A falu lakóit az iskola néptánccsoportja képviselte, visszahozva a fiatalság emlékét,tüzét. Az árnyas parkban csodálatosan hangzott Kegye János pánsíp művész előadása. Verset mondott Szebenyi Ferencné, a legidősebb lakó, és az unokák közül is többen megörvendeztették nagyszüleiket meglepetés műsorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!