Hírek

2017.04.09. 14:05

Nyulak, kacsák, tojások - Húsvétváró foglalkozások az Intercisa Múzeumban

Dunaújváros - Húsvéti készülődés elnevezéssel ingyenes családi délutánra várták az érdeklődőket szombaton az Intercisa Múzeumba.

Balla Tibor

Az ünnepi készülődés közepette mindig jól jön egy izgalmas kézműves-foglalkozás a családoknak, nem a konyhaasztalt kell beteríteni a szükséges kellékekkel, és még szakértő segítség is akad, ha valamiért túl nehéznek bizonyulna egy feladat számunkra.

Komoly figyelmet igényelt a tojásfestés megfelelő előkészítése, minden az apró részleteken múlik Fotó: Ady Géza

Az Intercisa Múzeum szinte minden termében zajlott a húsvéti kézműves-készülődés. A múzeum munkatársainak avatott segítségével húsvéti dekorációk készültek. Kétféle kedves filcfigura is választható volt, a kicsik kedvük szerint varrhattak kisnyuszit vagy kiskacsát. Készült a sok mécsestartó, ajtódísz, vattabolyhos cserépbárány, és húsvéti nyuszis édességtartó a múzeum első emeletén. A szülők és nagyobb testvérek bizonyságot tettek nemcsak kézügyességükről, de türelmükről is, hiszen nem kevés sorban állás után lehetett csak egy-egy kézműves kuckó asztalához odaférni. Hagyományos tojásfestési technikával berzselt tojásokat készítettek az ügyes kezek a múzeum második emeletén, megismerve a vöröshagymahéj főzetében történő növény rátétes tojásfestés technikáját. Időszakonként interaktív tárlatvezetés és foglalkozások várták az érdeklődőket. No és az sem elhanyagolható, hogy az összes tárlat látogatható volt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!