Hírek

2013.01.13. 15:54

Olivér Bécsbe készül

Dunaújváros - Hírét hallván a Gárdonyi iskola gyűjtésének, olvasóink közül is megérkezett az első felajánlás Bauer Olivérnek: ha nem is pénzben, de így is hasznos!

Pekarek János

Talán a rossz hír is könnyebb, ha többen viszik... A minap számoltunk be arról, hogy a kilenc éves  Bauer Olivér 2008 óta tartó súlyos betegsége kiújult, s a hazai gyógykezelés lehetőségei kimerültek. Bécsbe kellene utazni - ám az elinduláshoz pénzre, sok pénzre lenne szükség.

Olivér a Gárdonyi  iskolába jár: az ottani diákok s a szülői közösség összefogott, gyűjtést indított. A bécsi indulás egyre sürgetőbb!

Olvasóink bizonyára emlékeznek még Berta Krisztiánra: a tízéves venyimi fiú csontrákkal küzdött hősiesen  sokáig - ám szülei, tanárai, diáktársai és olvasóink támogatásával szerencsésen túljutott a hosszú megpróbáltatásokon.

 

Idősebb Csizmadia György Venyim gyümölcseiből ajánlott fel... (Fotó: Lázár Zsolt)

Most azért is idézzük fel ezt a történetet, hogy biztató példát, erőt, vigasztalást nyújtsunk Olivérnek és szeretteinek. Meg azért is, mert Krisztián sokat fogyasztotta azt a természetes bodza-esszenciát, amelynek alapanyagát  Csizmadia Györgyék termesztik a Venyim Gyümölcse kertészetben, évek óta.

A gyümölcsöt a Bodzatermesztők Értékesítő Szövetkezetében dolgozzák fel, s az ország több településén értékesítik. Napi három evőkanál fogyasztása javallott belőle. Csizmadiáék három liternyi esszenciát ajánlanak fel Olivérnek a korábbi tapasztalatok alapján.

Krisztián esetében olyan jól hatott ez az esszencia, hogy több kemoterápiás kezelést is kihagyhatott a kiváló leletei miatt! - emlékezik vissza a szerencsés végű esetre idősebb Csizmadia.

 

Olivér Bécsben kaphatna gyógykezelést (Fotó: Lázár Zsolt)

A natúr bodzalé magas C, B1, B2, B6 vitamin tartalma, valamint vas-, kálcium-, magnézium-, foszfor-, s különösen kiemelkedő káliumtartalma miatt ajánlott vérszegény, fejlődésben lévő szervezetűeknek, kismamáknak, idős, vagy betegségből lábadozó embereknek. A bodzalé ezen kívül a szinte valamennyi fehérje felépítéséhez szükséges esszenciális aminosavakat is tartalmazza. Úgyhogy nem csak vészhelyzetben hasznos.

Olvasóink segítőkészsége már több esetben is komoly bajt hárított el, vagy segített elhárítani válsághelyzetben lévő emberek feje fölül. Most nem is válogatunk a sok esetből - csak annyit említünk, hogy árva kisgyerekek elhelyezésében, támogatásában betegségből lábadozó támogatásában, beteg gyerek külföldi gyógykezelésében is egyként sokat segítettek, önzetlenül.

Nem kételkedünk abban, hogy ezúttal is így lesz!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!