Hírek

2013.06.03. 16:17

Ön rájuk bízná az életét? - Kiváló segítségnyújtók

Szombathelyen rendezte meg a Magyar Vöröskereszt 42. elsősegélynyújtó versenyének országos döntőjét május 24. és 26. között. A fináléban Fejér megyét három csapat képviseltette.

Körmendi Erzsébet

Sokaknak talán máig emlékezetes az április tizenkilencedikei  nap délelőttje, amennyiben  a belvárosban jártak akkortájt, és éppen belebotlottak egy-egy imitált baleset, rablótámadásba, vagy káresemény elhárításába... Akkor rendezték ugyanis a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyének dunaújvárosi és városkörnyéki megyei selejtezőjét összesen tizenöt csapat részvételével. Többek között autóbalesetet szenvedett kerékpáros és gépkocsivezető, forró levessel leöntött vendég és pincér vagy éppen lépcsősoron lezúgó gördeszkás fizikai és lelki sérüléseinek ellátását kellett elvégezniük a csapatoknak. A látványos vetélkedés kategóriagyőztes csapatai képviselték Dunaújvárost a megyei döntőben, majd az onnan két iskolánk csapata   továbbjutott a Szombathelyen megrendezett országos döntőbe.

A Lorántffyból Bozsó Zsanett és diákjai (bal oldalon) Varjas Anna Mária, Farkas Krisztina, Nagy Boglárka, Viskus Máté István, Simon Xavér. A Széchenyiből (jobb oldalon) Józan Lajos Zoltán, Nemes Orsolya, Tóth Anna Renáta, Bíró Eszter, Jakab Roland. A Vöröskereszttől Feth Katalin és Geistné Erdélyi Júlia (hátul)

A felmenő rendszerben lebonyolított elsősegélynyújtó verseny Székesfehérváron megtartott megyei elődöntőjében is jelentős aktivitást fejtettek ki a dunaújvárosi diákok, majd múlt héten országosan is bizonyították, hogy megállják a helyüket elsősegélynyújtás terén.  A 10-14 év közötti korosztályban a székesfehérvári Táncsics Általános Iskolai tanulói   Tenkné Magdika  felkészítésével  hatodik helyezést értek el.  A 14-18 év közötti ifi csapatok között a dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola diákjai   Bozsó Zsanett felkészítésével  tizennegyedik  helyezést értek el. Felnőtt csapatunkat a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium tanulói alkották, akiket Kiss Miklós mentőtiszt készített fel a megmérettetésre, és  a tizenkettedik  helyzéssel fejezték be a magas színvonalú és  nehéznek minősített Vöröskereszt versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!