Hírek

2013.05.29. 18:07

Gálát rendeznek a jószolgálatisok

Dunaújváros - Gálaműsort szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány június 6-án, jövő héten csütörtökön 10 órától a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.

Körmendi Erzsébet

A Jószolgálati gáláját nagy érdeklődés övezi minden évben. Hazánk tizenkét évvel ezelőtt csatlakozott  - 123 ország mellett  - az Önkéntesek Nemzetközi Évéhez. Dunaújvárosi részről pedig a Jószolgálati Otthon Közalapítvány 2005-ben gondolta úgy, hogy megrendezi az Önkéntesek Hetét, amely új színt vitt  a  fogyatékkal élők mindennapjaiba. A sport, kultúra, előadóművészet, képzőművészet, oktatás, önismeret és szépségápolás területeiről érkező önkénteseink az intézményeink megszokott hangulatát sokszínű, nyüzsgő, élményekkel teli hellyé változtatták. A külvilág elfogadása és a kíváncsiság egy erre épített csatornán kezdett beáramlani a társadalomból elrejtett fogyatékkal élő ember felé.

A fogyatékkal élők műsorát láthatták a nézők a korábbi gálákon is - Kecskés Rózsa (kis kép) intézményvezető szívügye ez a rendezvény (Fotó: Lázár Zsolt)

Az önkéntesek nem kerítésfestéssel, szemétszedéssel, hanem az integrációt segítve a maguk tudását, tehetségét adva váltak sérült embertársaik, és saját maguk számára is értékessé. Az évek során egyre nőtt az önkéntesek száma, így színesedett a program is.

Tizenkét év alatt több mint 150 önkéntes segítette a Jószolgálati Otthon munkáját, 250 óránál is többet áldozva szabadidejükből másokra.  Az önkéntes hétből hagyomány lett annak ellenére, hogy maga a kezdeményezés országos szinten már nem létezik. Szép példa volt a tavalyi évben az önkéntes felajánlásokból létrehozott Ability Élménykert, nagyra becsülik a gesztust és a szándékot, amit az önkéntesek nyújtanak nekik.

A jószolgálatisok idén egy gálaműsorral hálálják  meg azt a tengernyi felejthetetlen  élményt, amit kaptak az önkéntes partnereiktől. A tavaly alapított érmüket is a rendezvényükön adják át az ellátottak szavazata alapján az idei díjazottnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!