Hírek

2014.02.02. 15:45

Összefogás a falu tűzkárosultja javára

Perkáta - Elismerésre méltó összefogás körvonalazódik a falu tűzkárosultja javára. A jobb idővel kezdődhet a munka.

Tribolt Lajos

A 2013-14-es tél eddig a jelek szerint a háztüzek időszaka: rövid időn belül leégett egy családi ház előbb Baracson, majd Nagykarácsonyban, aztán Perkátán.

Mindhárom tűzesetnek köze volt a fűtési szezonhoz, s mindháromról elmondhatjuk, hogy viszonylag szerencsés kimenetelű volt amennyiben csak a házakban és berendezésükben esett kár, emberéletben nem.

A Damjanich utcában álló ház január közepén égett le. Lakójának majd mindene odalett

A perkátai eset (mint képünkön is látható) annyiban is szerencsésebb volt az előző kettőnél, hogy a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni a ház tetőszerkezetét. Ennek is szerepe volt abban, hogy a tulajdonos elhatározta: legalább részben helyreállítja, újra lakhatóvá teszi a falu Damjanich utcájában álló épületet.

Ehhez szükség van a falu közösségének támogatására is, tudtuk meg Somogyi Balázstól, Perkáta polgármesterétől. Az ötvenes éveiben járó, egyedül élő háztulajdonos, aki most a közelben lakó testvérénél talált fedélre, jelenleg közfoglalkoztatott, önerőből nem tudna végére járni a dolognak.

A falu internetes honlapján máris gyűjtést szerveztek a károsult javára, akinek gyakorlatilag mindene odaveszett a tűzben. A gyűjtésben elsősorban ruhaneműket, használati és berendezési tárgyakat, konyhafelszerelést ajánlottak fel az önzetlen adományozók.

Az újjáépítéshez segítséget ad majd az önkormányzat is, mondta a polgármester. A községháza főként természetben, építési anyaggal, munkaerővel, szállítással tudja támogatni a ház rendbehozatalát, jegyezte meg Somogyi Balázs.

Az építkezéssel, illetve az azt megelőző takarítással,a törmelékek elhordásával meg kell várni az időjárás enyhébbre fordulását, ha nem is feltétlenül a tavaszt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!