Hírek

2013.05.20. 18:15

Ötven éve ballagtak, most felidézték a múltat

Dunaújváros - A város ötven évvel ezelőtt elballagott gimnáziumi osztályának tagjai találkoztak szombaton. Nekik nincs iskolájuk, mondták, oda nem tudtak visszamenni.

Körmendi Erzsébet

- Kísérleti osztály voltunk sok szempontból.  Mi még az egykori 32  tantermesbe jártunk, ami később Ságvári lett. Építettük a gimnáziumot, utolsó évesekként mi költöztettük át az egész iskolát az új épületbe, a mostani Széchenyibe - mondja Takács Ferencné.

A találkozó fő szervezőjeként Takács Ferencné (elöl balról) kutatta fel az osztálytársakat, Szél Lászlóné (elöl középen) segített neki (Fotó: Lázár Zsolt)

- Kísérleti osztály voltunk azért is, mert velünk kezdték az életre neveléses, úgynevezett öt plusz egyes képzést. Mi fiúk villanyszerelést tanultunk, a lányok  a ruhagyárban, illetve a fonodában szereztek szakmát is az érettségi mellé - tette hozzá Kirschner Péter.

A Kovács Imre által készített fényképposzterek is segítettek a régi idők felidézésében. A lányok emlékeztek arra, hogy télen  is térdzoknis egyenruhát kellett viselniük, Nusi néni megkövetelte.  Pásztor Bertalan volt a magyartanáruk és  irodalmi folyóiratokból tanított.  Negyvenketten indultak, 37-en ballagtak, és 22-en vettek részt a találkozón. Hatan vannak a felhők között - fényképüknél mécsest gyújtottak. Jobbulást kívántak a betegség miatt távol lévőknek.  Vége-hossza nem volt az emlékezésnek..  és annyi még a mondandó... Ezért úgy köszöntek el késő este: találkozunk egy év múlva, és innen folytatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!