Hírek

2016.02.08. 18:09

Pecsét István nagyon komoly harcot vív az epeúti májrákkal is

Dunaújváros - A gyűjtés folytatódik barátunk javára, aki példát szeretne mutatni minden rákbetegnek kitartásból!

Pekarek János

Pecsét István, városunk, a városkörnyék és lapunk támogatottja, aki nagyon komoly harcot vív sok más betegsége mellett a most legveszélyesebb kórral, az epeúti májrákkal is, ami immár nyirokrendszerét is veszélyezteti, holott májátültetett emberként esélyei eleve sokkal rosszabb helyzetbe hozzák mindenki másnál - szóval, István változatlan erővel és elszántsággal küzd tovább esélyeiért.

Ezek az esélyek nem éppen kedvezők.

A májátültetés következtében olyan gyógyszereket kell szednie, amelyek elnyomják immunrendszere védekező képességét. Még vitaminokat sem vehet be.

Pecsét István otthonában, interjúnk közben, amikor arról beszél, hogy miért köteles meggyógyulni

Ennek ellenére István vállalja ma kockázatot, hogy utcára megy, felkeresi segítőit, akik pénzt gyűjtenek neki reménybeli kínai gyógykezelésére.

Ugyanis a májátültetés és a rákbetegség következtében hazánkban és Európában elfogytak azok az orvostechnológiai lehetőségek (ez István fogalmazása), amelyekkel segíteni tudnának rajta.

Immár csak Kínában (vagy Japánban vagy az Egyesült Államokban: de ott drágábban) lenne lehetőség bármilyen reménnyel kecsegtető kezelésre.

Márpedig István szeretné megérni harmincadik születésnapját. Most lesz mindjárt huszonkilenc éves. Ha...

Úgy tartja, hogy a tíz és fél millió forintos kezelés, ami reményt adhat neki, s amire a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány gyűjtést indított neki, amihez csatlakozott már lapunk, a városi közgyűlésben érintett pártok, civil szervezetek, magánemberek is, őt egyenesen kötelezi arra, hogy meggyógyuljon, s meghálálja a segítségeket.

Adakozni számára helyben a városi pártok irodáiban, az MMK-ban, a fedettuszodában, a polgármesteri hivatalban elhelyezett perselyekben, valamint a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány bankszámlaszámán keresztül lehetséges. Ennek száma: OTP 11736037-20550332.

Aki úgy gondolja, ne habozzon: segítsen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!